Румен Радев: Не може министър-председателят да внася чуждо предложение без свое мнение

1
Той не е куриер, а премиер, добави президентът
Той не е куриер, а премиер, добави президентът Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев заяви днес в отговор на въпрос, че кабинетът "така и не успя да изработи българско предложение, а сега внася френското, при това, прехвърля цялата отговорност на Народното събрание, без да заяви позиция. "Не може министър-председателят да внася чуждо предложение без свое мнение. Той не е куриер, а премиер".

Румен Радев каза това пред журналисти, помолен за коментар за предложението на френското председателство на Съвета на Европейския съюз, свързано с ветото за Република Северна Македония (РСМ), внесено вчера в Комисията по външна политика на Народното събрание, предава БТА.

Моята позиция е ясна и тя е от Консултативния съвет по национална сигурност, от моите обръщения към Народното събрание и българския народ“, посочи държавният глава.

Той определи предложението на френското председателство като стъпка в правилната посока. „Но остават редица въпроси, които трябва да бъдат изяснени, преди да се вдигне ветото“, добави Румен Радев.

Държавният глава присъства днес на церемонията по встъпването в длъжност като член на Управителния съвет на БНБ на Илия Лингорски, който е от президентската квота в управата на Централната банка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    плюс-минус
    Може! Може! Щом излъга за двойното си гражданство и наруши Конституцията, значи вече всичко може да прави безнаказано. Е, изневери и на Линда. Горката Линда! Горките й три дъщери! Със своята изневяра Кирчо ги направи смешни! И жалки! И унизени! Не знам как е в Канада, но тук една българска жена, на която са й изневерили, леле мале, леле мале……
  • 1
    1
    русенец
    Абе, Румба! Да споделиш най-сетне този малоумник Петков кой ти го посочи и с какво този някой те държи за гушата? Изобщо чия марионетка си? Петков ще върне Тиквата на бял кон, няма да се изненадам ако е и с над 120 депутата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари