Румен Радев: Към ГЕРБ се гледа с голяма надежда

1
Започнаха консултациите при президента
Започнаха консултациите при президента

Започнаха консултациите при президента

Президентът Румен Радев започна консултации с парламентарно представените партии за съставяне на правителство в рамките на 48-ото Народно събрание. Той прие представители на най-голямата парламентарна група – ГЕРБ - СДС.

Вярвам, че осъзнавате, че това е една огромна отговорност, защото страната ни е в тежка политическа, социално-икономическа криза. Към първия мандатоносител се гледа с голяма надежда за съставяне на правителство, което да може да поеме отговорност в тези трудни времена“, обърна се президентът към Десислава Атанасова, Костадин Ангелов, Томислав Дончев, Даниел Митов, Деница Сачева и Делян Добрев, предава bTV.

Той поиска от тях да споделят оценката си за вероятността за съставяне на такова правителство и с кого, както и на какъв етап се намират преговорите с другите политически сили.

Съставянето на правителство е важно не само, за да има страната ни редовно управление, но и да се гарантира живота на 48-ото Народно събрание, което има да свърши огромен по обем работа“, каза още Румен Радев.

Разбирайки своята отговорност и в изпълнение на конституционните разпоредби сме тук, за да проведем тази консултация по въпросите, които Вие поставихте, свързани с бюджета, Плана за възстановяване, множеството кризи, модернизацията на армията и други теми, които стоят пред българското общество“, каза от своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Българският парламент вече функционира и се провеждат изслушвания. Днес има много дълъг дебат по Плана за възстановяване и устойчивост и проект на решение, който ПГ на ГЕРБ-СДС внесе. Той е свързан с всички закони, които непременно според нас трябва НС да приеме, така че да могат да се реализират целите на Плана. Най-важната цел е да се реализират финансовите приходи от това“, обясни Атанасова.

По темата за бюджета тя посочи, че едно от основните предизвикателства ще бъде предстоящата зима и доходите на хората.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    По Върнал
    Явно по тая причина са се кръстили на точно това заболяване.Когато стане дума за ГЕРБ, винаги ми се повдига и драйфам.
  • 2
    1
    ГЕРБ е заболяване
    на една част от Българското население. В медицината има такава болест - ГЕРБ (Гастро-езофагеална рефлуксна болест). Като гледам по болниците в Русе доста хора страдат от гастро проблеми ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари