Румен Радев: Има редица обезпокояващи факти от проверките в търговската мрежа

1
Държавата е длъжник на българския производител, а той е притиснат в ъгъла, заяви президентът на среща с представители на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР)
Държавата е длъжник на българския производител, а той е притиснат в ъгъла, заяви президентът на среща с представители на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) Снимка: БТА

Държавата е длъжник на българския производител, а той е притиснат в ъгъла, заяви президентът на среща с представители на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР)

"Има редица обезпокояващи факти от проверките в търговската мрежа", посочи държавният глава Румен Радев по време на среща с представители на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) в президентството, предаде БТА.

От 15 февруари Комисията за защита на потребителите, съвместно с Българската агенция за безопасност на храните и Националната агенция за приходите, започна масирани проверки в търговската мрежа в цялата страна. Основен фокус на инспекциите ще бъдат нелоялните търговски практики в търговските обекти, които могат да бъдат предпоставка за необосновано завишаване на цените на стоките. Със завишено внимание ще се следи за нарушения при хранителните продукти, съобщиха тогава от регулаторния орган.

"Това, което установява служебното правителство при многобройните проверки, не е никак радостно", каза още Радев. Той обясни, че предстои служебното правителство да даде повече информация на пресконференция.

"Държавата е длъжник на българския производител, а той е притиснат в ъгъла", смята президентът. "Докато неговата продукция стигне до щанда, има два-три пъти увеличение на цената, а това рефлектира и върху качеството", посочи той. "Като държава не трябва да приемаме повече това състояние", добави президентът.

"Предстои да бъде направен сайт, на който ще бъдат сравнявани цените на продуктите в различните търговски обекти", съобщи преди дни служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари