Румен Радев: Христо Иванов прави всичко възможно, за да забравим подлостта, с която измами своите избиратели

3
Дали парламент с ниско доверие и ниска легитимност трябва да променя Конституцията
Дали парламент с ниско доверие и ниска легитимност трябва да променя Конституцията Снимка: Румен Радев / Facebook

Дали парламент с ниско доверие и ниска легитимност трябва да променя Конституцията

Това отговори президентът Румен Радев на въпрос на БТА дали на дневен ред са промените в основния закон, за които държавният глава даде заявка, след като изглежда все по-вероятно да има редакция на Конституцията.

Нека да видим какво предлагат, има мнозинство, но няма предложения за промяната на основния закон, коментира Радев.

„Г-н (Христо) Иванов прави всичко възможно, вкарва всички възможни карти, за да забравим по-бързо подлостта, с която той измами своите избиратели и предаде своите принципи и ценности. Той извая целия си политически облик като борец срещу мафията, наречена от него "Борисов", и срещу задкулисието, наречено от него "Пеевски". А в момента той не просто се прегърна с тях, той им слугува“, коментира Румен Радев по повод казаното от Христо Иванов от „Продължаваме промяната – Демократична България“, според когото с позицията си (относно войната в Украйна) българският държавен глава се нарежда до Лукашенко, което е безотговорно и опасно за страната ни.

Очаквам правителството да отстоява българския интерес и да се заеме с българския дневен ред и с проблемите на българите. По това ще съдя и за своето отношение към управляващите, заяви президентът.

Против съм да бъде заплашван който и да е български гражданин, каза президентът по повод съобщението на прокуратурата, че има задържан мъж за закана за убийство, отправена към министър от правителството.

Когато имаше заплахи към Христо Грозев, държавата се задейства моментално, коментира Радев във връзка с украинския сайт „Миротворец“. „Очаквам българското правителство най-сетне да вземе някакво отношение по този случай, независимо какъв е. Трябва да се разбере дали това са фалшиви сигнали, дали са реалистични, доколко са достоверни, трябва да има действия. Всеки един български гражданин трябва да бъде защитаван, когато под заплаха живота и сигурността му", коментира държавният глава.

„Миналата седмица стана ясно, че пореден българин е включен в един много зловещ списък. Този списък не е за корумпирани политици, а е списък на хора, които имат различно мнение. Списък на хора за премахване", каза вчера лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов за сайта "Миротворец".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    9
    Песимист
    Хр.Иванов да не е взел пример от Вас...
  • 1
    8
    Yana
    Те избирателите да не са малоумни
  • -1
    7
    Сиса
    Абсолютно е така!
  • -6
    6
    Просто Киро
    аааа, стига де, какво се занимавате с мен. Аз съм си просто Киро и това е. Сбърках, излъгах се с Гумен Гадев. Не съм очаквал че български офицер може да има такава пораженческа политика. А и той беше харабия преди, когато бях негово протеже. Нищо не ми направи като подадох декларация с невярно съдържание, за да стана министър. Нещо повече, овчедушието ме направи и премиер. Така, че не се занимавайте с мен, аз съм си просто Киро, сбърках и се излъгах. Или казано на обикновен език, аз съм прост Киро и излъгах.
  • 1
    5
    4 до 1
    Да не забравя и простото кико -по време на вота на 14 ноември 2021 година за президент и за Народно събрание. След като гласува в избирателната си секция в София в неделя сутринта Петков заяви пред журналисти: „Гласувах, за да продължим промяната. Гласувах, защото вярвам, че България може повече. Гласувах за моя президент Румен Радев и цифрите за деня за мен са 6 и 25“.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари