Румен Радев: Газовата връзка с Гърция променя енергийната карта на Европа

0
Интерконекторът ще даде възможност за първи път да получаваме газ от Азербайджан, добави президентът
Интерконекторът ще даде възможност за първи път да получаваме газ от Азербайджан, добави президентът Видео: NOVA

Интерконекторът ще даде възможност за първи път да получаваме газ от Азербайджан, добави президентът

"На 1 октомври ще открием газовата връзка между Гърция и България. Тя дава стратегическо измерение на нашето сътрудничество с Азербайджан. Тази връзка ще даде възможност за първи път да получаваме реално газ от Азербайджан. Тя променя решително енергийната карта на Европа."

Това коментира президентът Румен Радев, предава NOVA.

Президентът обяви, че към него е постъпило предложение, подписано от четири междусистемни газови оператора на България, Румъния, Унгария и Словакия. „Те предлагат да транзитират допълнителните количества газ, които подписа като споразумение през юли тази година Илхам Алиев с Урсула фон дер Лайен”, добави Радев.

Това, което се предлага, е нов подход. Това, което се предлага, ще даде възможност вместо да чакаме дълго време и да се инвестират значителни средства в разширяване и модернизация на газопреносната инфраструктура по Южния газов коридор, да можем да пренасяме веднага допълнителните количества газ от Азербайджан, използвайки интегрираните мрежи на тези четири държави”, каза още президентът. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари