Румен Радев: Българските политици да намерят път един към друг и да бъдат на висотата на очакванията

0
Румен Радев призова да се продължи с демонтажа на порочния управленски модел
Румен Радев призова да се продължи с демонтажа на порочния управленски модел

Румен Радев призова да се продължи с демонтажа на порочния управленски модел

"Сега е моментът българските политици да намерят път един към друг и да бъдат на висотата на очакванията на гражданите. А те са да продължи демонтажът на порочния управленски модел, за да се пресекат кражбите, да се укрепи държавността, да се намери изход от икономическата криза, от несправедливостта, от бедността и да тръгнем по нов модерен път за развитие на страната.

Има ясен конституционен модел, по който трябва да се върви без никакво забавяне, защото всички очакваме най-сетне в парламента да започне диалог, който да доведе до ясно политическо решение с дългосрочна перспектива за развитие.

Ето защо ще издам указ за свикване на новоизбрания парламент на 21 юли от 9.00 часа.

Едно от големите очаквания на българите е най-сетне да се създаде ефективен модел в здравеопазването. Очевидно е, че днешният не само не работи и води до прецеденти, до превръщането на здравеопазването в бизнес и до една неприемлива уродливост, вътре в системата. Ако страната ни не започне да решава проблемите на младите лекари, свързани с възможностите за намиране на работа, специализация и квалификация, както и осигуряването на достойни социални условия и за работа, и за живот, здравеопазването в България няма да се промени. Не може разликата в заплащането между новопостъпил лекар, ако изобщо си намери работа и място, и шеф на държавна болница да бъде между 50 и 100 пъти".

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари