Румен Радев: България е поставила ясни въпроси пред Скопие и очаква отговори

0
Това е заявил президентът в телефонен разговор с комисар Оливер Вархеи
Това е заявил президентът в телефонен разговор с комисар Оливер Вархеи Снимка: БГНЕС / архив

България очаква двустранният диалог с Република Северна Македония да води до конкретни резултати.

Това заяви президентът Румен Радев в телефонен разговор с комисар Оливер Вархеи, проведен по инициатива на еврокомисаря по съседство и разширяване, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

България е открита за диалог, поставила е ясни въпроси пред югозападната си съседка и очаква отговори, както и реални последващи действия от страна на Република Северна Македония, е подчертал президентът Радев.

По думите на държавния глава дневният ред на двустранните отношения между София и Скопие не трябва да бъде подвластен на външни влияния, а да се води открито и с ангажимент и от двете страни, който да придвижва напред и процеса на европейската интеграция на РСМ. Като основен акцент в този диалог Румен Радев е откроил зачитането на правата на гражданите на Северна Македония, които открито демонстрират българската си идентичност, както и устойчивото изкореняване на езика на омразата и уважение към българската история и културно наследство в югозападната ни съседка, се посочва в съобщението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари