Ритникът на Радев

5
Словото на Румен Радев от Шипка може да се тълкува като ритникът, предназначен да изхвърли негодниците от властта
Словото на Румен Радев от Шипка може да се тълкува като ритникът, предназначен да изхвърли негодниците от властта Снимка: БГНЕС

Словото на Румен Радев от Шипка може да се тълкува като ритникът, предназначен да изхвърли негодниците от властта

Ако съпротивата срещу мафиотските схеми на управление започна с вдигнатия юмрук на Радев, словото му на Шипка може да се тълкува като ритникът, предназначен да изхвърли негодниците от властта. Чашата на търпението от безумията на правителството започна да прелива и държавният глава не можеше да не се намеси. Не само да вразуми управляващите, но и да ги предупреди, че няма да позволи страната да бъде унищожена от шепа безродници. Не можем да не отбележим, че за първи път Радев заема публично такава остра и непримирима позиция. Фактически вчера той обяви война на рушителите на България, пише журналистът Васил Василев, цитиран от Свободно слово.

Кои са ключовите моменти в речта му:

- “ От днес започва обратното броене на разпада.” Това значи, че от утре всяко противоречащо на държавните интереси действие на управляващите ще среща своевременно ефикасно противодействие.

- “ 3 март е червената линия на нашето търпение.”Продажниците са стигнали границата и повече подигравки с националните ни светини няма да бъдат допускани. Националният празник ще продължи да се отбелязва на 3 март и продажниците знаят, че има механизми това да бъде гарантирано.

- “ Европейска България има бъдеще само ако сложим край на политическото безочие. “ Т.е. ако безочливите не бъдат елиминирани, забравете за европейска България, каквото и да значи това.

Не можем да не припомним и какво провокира гнева на Радев - гаврата с Трети март, ликвидирането на Белене, слугинажа пред Зеленски, обезоръжаването на армията, истерията срещу паметниците, концесията Росенец, колениченето пред Скопие…..Всичката пара на управляващите отива в свирката, с която засвидетелстват преданост към Посолството. За реалните проблеми на страната не остава въздух.

Позицията на президента не можеше да не предизвика реакции, особено сред засегнатите. Управляващите възразиха с твърде инфантилни аргументи, свидетелство за полемичната им безпомощност. Разочароващи са и реакциите на тези, които по правило се противопоставят на разпада на България. Възраждане се държат като обидена кралица и демонстративно странят от президента. БСП пък ще бъркат в девет кладенеца, ако могат да му подлеят вода. И три ППДБ-та да им се изредят да управляват, от Позитано пак ще съскат срещу него.

Тогава на кого да разчита Радев ? Ще има ли сили да води битките ? Предполагам, че си е направил сметката. Мощен съюзник би му било мълчаливото мнозинство, отвратено от политическите схеми за ограбване и унищожаване на държавата. Достигнало ли е недоволството му точката на кипене трябва да усетим в следващите седмици.

Васил Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    123
    Всеки дръзнал да подкрепи Радев или историческата правда е заклеймен като комунист, агент, милиционер, русороб.... колко сте жалки ! А боко къде ви ИбА на лягане и ставане ви свършва арогантно по физионимиите, къде пропъди младите, къде рекетира и съсипа толкова много енергични надпартийни предприемачи ве ИбЕ и в момента, но вие халюцинирате ДС агенти и Путиниски. Боклуци нещастни
  • -6
    1
    Васил
    СъвеЦкият милиционер от ДС, агент "Паскал" , " Бобев" и новоизлюпения аналлизатор, нещастното му синче Слави Василев изпълняват приказ да бранят като Матросов зеленочораповия каунь Румен (Решетников)Радев! Деньги окончились товарищи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари