Румен Петков: Премиерът е инструмент на Бойко Борисов

1
Румен Петков прогнозира скорошно сближаване между ПП и ГЕРБ
Румен Петков прогнозира скорошно сближаване между ПП и ГЕРБ

Председателят на АБВ Румен Петков прогнозира скорошно сближаване между ПП и ГЕРБ

Пред медиите в Плевен той коментира, че до диалог между двете формации ще се стигне след утрешния национален партиен форум на ГЕРБ, след който Румен Петков допуска, че Борисов ще сдаде лидерската позиция. Именно това събитие, смята той, ще поведе след себе си поздравления към партията по случая от страна на премиера и серия от последващи стъпки, които в крайна сметка ще доведат до политическо взаимодействие между партията на Кирил Петков и партията на Бойко Борисов.

Румен Петков коментира, че и в момента ГЕРБ ръководи генерално стратегически сектори, като енергетика и отбрана. Въпрос на време е, според него, да стане ясно, че в още много сектори държавата се управлява от партията на Борисов.

Министър-председателят трябва да даде ясни знаци, че това не е така. Иначе усилията на българските граждани за промяна ни водят към задълбочаване на кризисни явления и процеси които изкараха хората на улицата, обясни Румен Петков.

Кирил Петков е инструмент на Бойко Борисов в момента, заяви председателят на АБВ. Той изрази тревога от сериозното сближаване между „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ и добави, че сближаването има ясни параметри, в т. ч. и в изключително чувствителни за държавата ни сектори. Румен Петков видя приемственост между двете формации при практиките в управлението на сектор енергетика. Той обясни, че дава конкретни примери, за да се спрат, по думите му, „най-грозните практики в енергетиката, които имат отношение към газовата сигурност и на България, и на Европа“. Председателят на АБВ посочи, че проектът за газовата връзка Комотини- Стара Загора е забавен вече две години, от което страдат българският бит и икономика. Според него, ръководният екип на „Ай Си Джи Би“, поставен от ГЕРБ, и сега се ползва „с пълната подкрепа на министър-председателя и на вицепремиера и министър на финансите“.

Относно смяна в ръководството на „Булгартрансгаз“ Петков посочи оскъпяването, според него, на разклонението до Свищов с два пъти и половина – до 20 млн. лв., както и на „Панагюрище-Пирдоп-Златица – от 15 на 30 млн. лв. Председателят на АБВ заяви, че управителният съвет на „Булгартрансгаз“ не е сменян от времето на Делян Добрев като министър на енергетиката.

„Поставили сме сериозно въпроса в ръководството на парламентарната група, в която участваме – „БСП за България“, и се надявам, че ще има изслушвания, от които да получим ясни гаранции, че тези корупционни практики и грабежи в газовия сектор ще бъдат преустановени и всички отговорни ще получат заслуженото – да бъдат отстранени“, каза Петков.

По думите му, в момента газохранилището в Чирен е запълнено не повече от 20 процента. Петков каза, че по тези теми въпроси са отправени към енергийния министър Александър Николов и се очакват отговори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Анонимен Анонимен
    Жибрата
  • -1
    1
    Тоя не беше ли...
    Пикаещият във фонтани? https://www.24chasa.bg/Article/893242
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари