Румен Петков: Нено Димов съсипа живота на 100 000 души в Перник

1
До края на деня ще внесем сигнал в прокуратурата срещу Нено Димов
До края на деня ще внесем сигнал в прокуратурата срещу Нено Димов

До края на деня ще внесем сигнал в прокуратурата срещу Нено Димов.

За съжаление сигналът е подплатен много солидно, защото нашата мотивация е, че министър Нено Димов със своите действия и бездействия съсипа живота на 100 000 души в Перник. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков в интервю за предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

„Обвиняваме го с факти. Справките от 2018 -2019 г. показват наличието на обем вода общо и полезният обем вода по месечно. Практиката е всеки месец на 26-то число се прави замерване и се обявява наличната вода“, добави Петков.

„Видно е, че 2018 г. няма падане под 14-15 млн. кубика в язовира, както е видно, че през 2019 г. няма качване над 10 млн. кубика. В този период от време един харч, който е можел да бъде спестен поне на 70-80% всеки месец министър Димов е подписвал 410 хил. куб/м за екологични нужди. Това означава да оросяваме бреговете на рекичките, да се грижим за тях. От тези обеми е можело да бъде спестена 2 млн. куб/м вода и днес Перник нямаше да е в това състояние“, отбеляза лидерът на АБВ.

„Отделно за „Стомана“ Перник са давани 150 хил. литра вода месечно. През тази критична година са давани 280 хил. литра. Най-циничното е един доклад от страна на министъра, в който е описано комплексни и значими язовири с основно предназначение питейно-битово водоснабдяване и степента на напълване е както следва и са изброени десетина язовира. За яз. „Студена“ пише 32.5%, това означава, че не повече от 26-7% е била питейната вода. Отдолу е написал, че всички язовири за питейно-битово водоснабдяване в края на месец септември са с обеми достатъчни за обезпечаването на ползването. Октомври е подписал същия доклад, без този извод, че всичко е наред. Ноември е подписал същия доклад, без този извод, че всичко е наред, но не е предложил никакви мерки. Това е бездействието, а действието му е всичко това, което е разрешавал, излишните харчове“, каза още той.

„Това всичкото предполага Нено Димов да бъде отстранен веднага, за да не се допусне укриване на документи и информация. Ако премиерът Борисов не го направи това означава, че той е съучастник в съсипването на живота на няколко стотин хиляди българи, защото тук се виждат и другите язовири“, завърши Румен Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари