Спецчасти влязоха в министерството на Нено Димов

2
Пред Министерството на околната среда и водите има коли на жандармерията и прокуратурата
Пред Министерството на околната среда и водите има коли на жандармерията и прокуратурата Снимка: Dunavmost / Архив

Операцията е свързана с водната криза в Перник.

Спецчасти са влезли в Министерството на околната среда и водите. Операцията е свързана с водната криза в Перник.

Пред ведомството на министър Нено Димов има коли на жандармерията и прокуратурата. В Перник пък прокуратурата, ДАНС, КПКОНПИ и МВР влязоха в областната управа и във ВиК. Засега, по непотвърдена информация, е арестуван шефът на ВиК в Перник Иван Витанов, съобщава novini.bg.

"Спецпрокуратурата ще даде повече подробности на брифинг утре. В Перник и в София тече разследване и досъдебно производство за престъпления, касаещи водната криза. Делото е под наблюдение на специализираната прокуратура. Прокуратурата, ДАНС, КПКОНПИ и МВР извършват претърсвания в МОСВ за внос на боклук от Италия. В рамките на деня журналистите ще разберете дали ще има задържани и на кои ще бъдат повдигнати обвинения", заяви Иван Гешев в Перник на импровизиран брифинг.

"Не съм уведомявал премиера за акцията, защото МВР и ДАНС са на пряко подчинение на правителството. Вероятно те са го уведомили. Планирани са за разпит над 30 лица до утрешния ден. Проверката е за това, че не са предприети действия за предотвратяване на водната криза", каза още главният прокурор.

Припомняме, че ниското ниво на язовир „Студена“ стана причина за режим на водата в Перник, Батановци и девет села в края на миналата година. Водната криза се задълбочи през декември, а засегнати са около 100 хил. души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари