Румен Петков: Енергийният министър незабавно да започне преговори с „Газпром“

0
Изправени сме пред изключително тежка, катастрофална ситуация в социален, икономически и битов план
Изправени сме пред изключително тежка, катастрофална ситуация в социален, икономически и битов план Снимка: ПП АБВ

Изправени сме пред изключително тежка, катастрофална ситуация в социален, икономически и битов план

"Енергийният министър да слезе от катамарана и незабавно да започне преговори с „Газпром“, в противен случай болници, детски градини и училища ще останат на студено през зимата", заяви Румен Петков, председател на ПП АБВ, в интервю за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“.

"Август и септември няма да плащаме парно, но ще дойде октомври", отбеляза Петков.

„Ние забравихме как „Топлофикация София“ за миналия месец обяви повишаване на цената с 40%. Нашите училища, детски градини, болници ще могат ли да си позволят, в бюджета им предвидено ли е какъв ресурс, с който да могат да гарантират плащането на парното? Аз мисля, че не. И тук ще бъдем изправени пред много голям проблем. От сега настоявам Министерството на образованието да не допусне с аргумента „КОВИД“ да минем на онлайн обучение, защото трета година онлайн обучение за нашите деца гарантира катастрофата в образованието на България и гарантира, че ние ще погубим поне 2 поколения българи, които мисля няма никакво съмнение, че онлайн обучението не може да замести обучението в класа. Оставям настрани десоциализацията."

"Изправени сме пред изключително тежкакатастрофална ситуация в социален, икономически и битов план", предупреди той.

„Правителството ще разсъждава дали следващата седмица да започнем. Ами енергийният министър да вземе да слезе от катамарана и да започне ефективни резултатни преговори, с които да гарантира енергийната сигурност на България, и то на възможно най-ниската цена“, заяви още Румен Петков.

Председателят на АБВ каза още, че партията ще настоява за персонална отговорност от правителството на Кирил Петков, от министъра на енергетиката за съучастие и от директора на „Булгаргаз“ за съзнателно нанесени щети. Същата съдба обаче ще следва и за настоящото правителство, ако то не вземе незабавно мерки, прогнозира Петков.

"Трябва да направим всичко възможно да договорим прехвърлянето на количествата газ, които не сме ползвали тази година, за следващата, и с тази аргументация да не плащаме неустойките от договора с „Газпром“. Той обясни, че в момента, в който постъпи фактурата от руските дружества за неползваните количества гориво, страната ни на практика няма да има ход, освен да плати неустойката“, допълни още Румен Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари