Румен Овчаров: БСП никога не е отричала, че частни фирми изнасят оръжие за Украйна

0
"Някои други държави с подобни действия си решиха проблема със Шенген”, каза Овчаров
"Някои други държави с подобни действия си решиха проблема със Шенген”, каза Овчаров Видео: NOVA

"Някои други държави с подобни действия си решиха проблема със Шенген”, каза Овчаров

„Умните кучета в мъгла не лаят. Тези хора (вътрешната опозиция) не помислиха – президентът иска да има правителство, неговите храненици – вътрешната опозиция в БСП, компрометират позицията и мнението на президента”.

Това каза Румен Овчаров от БСП след днешното заседание на Националния съвет, на което бе обсъден третият мандат за съставяне на редовен кабинет, връчен на партията.

Относно възможностите за съставяне на редовно правителство, той каза: „търсим това, което ни обединява. Фигурата за премиер не е задължително да бъде в БСП”.

„Малко съм изненадан от самочувствието, с което Кирил Петков се опитва да си зашие някакви медалчета или нашивки по този повод”, каза Овчаров в коментар на публикациите в „Политико” и „Ди велт”, че е изнасяно българско оръжие за Украйна по време на кабинета „Петков”, в което вицепремиер бе и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Къде е скандалът, кое не беше известно? Че фирми български изнасят оръжие и то отива в Украйна? … Някои други държави с подобни действия си решиха проблема със Шенген”, каза Овчаров и даде пример с Румъния.

„Една Румъния, където вече 4-5 месеца се намира 101-ва американска дивизия „Грачещи орли”, много точно си постави исканията – „искате да изнасяме зърно, искате да помагаме – но условието е да сме в Шенген”, обобщи Овчаров позицията на Румъния.

БСП никога не е отричала, че частни фирми изнасят оръжие, може би недиректно, за Украйна. На всички беше ясно, че това оръжие отива там. Ние предадохме позицията си за Македония. Трудно ли беше на Кирил Петков да каже на Урсула фон дер Лайен: „Добре, но ние искаме в Шенген. За вторите изтребители, можехме да кажем: „да паднат визите”, обясни възможностите за преговори за българските интереси Овчаров.

Запитан ще се строи ли АЕЦ „Белене”, той отново отговори с поговорка: „Що си требе, оно си сака”. Белене трябва да се строи, даже не два, а четири блока, плюс двата в АЕЦ „Козлодуй”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Гатанка
    Кое е по-добре да си имаш работа с боклук, или с продажник? Преговаряли чрез "предаване на..", единият Боклук "предал Македония", а било по-добре да я бил "продал" - казал другият Боклук. Излиза, че за него да си продажник е по-добре да си предател, ама то май продажника си е предател, а и предателя си е продажник, но по-важното е, че предателя и продажника са Боклуци, каквито са и тези двамата, а и (почти)всички от тяхното обкръжение, откъдето пък излиза, че скоро ще достигнем до рециклиращото сметище на историята!
  • 3
    1
    Читател
    01.05.2022 година, Корнелия Нинова: Един патрон за Украйна не е тръгнал от български производител..... 18.01.2023 година, Румен Овчаров: БСП никога не е отричала, че частни фирми изнасят оръжие за Украйна
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари