Румен Колев: Полицията трябва да е максимално близо до обществото

1
Полицаят бе определен като Човек с главно Ч
Полицаят бе определен като Човек с главно Ч Видео: NOVA

Полицаят бе определен като Човек с главно Ч

История за доброто, която беше споделена стотици пъти в социалните мрежи. Разказът е за полицай от Царево, който оказва помощ на блокирани на пътя, като часове наред е до тях под дъжда. Без да губи усмивката и доброто си настроение, за да вдъхва кураж.

Историята разказа Ивелина Ялмазова. Заедно със семейството си тя се оказва блокирана часове наред на пътя между Варвара и Царево.

Буквално валеше толкова силно, че чистачките не можеха да реагират на дъжда. Бяха блокирани 30-40 коли. Отпред и отзад имаше водна стихия”, разказа Ивелина, предаде NOVA.

Един полицай, който беше изключително ведър и усмихнат минаваше от кола на кола, въпреки дъжда. Беше толкова мокър, че не мога да го обясня. Този човек за близо 5 часа, в които бяхме там не влезе колата си”, каза Ялмазова.

Когато разказва за добрината в социалните мрежи, историята е споделена стотици пъти. „Той не беше длъжен да се усмихва, да ни разказва някакви неща, да си даде единствената вода на детенцето, което беше жадно, защото сигурно е седял до посред нощ”, добави тя.

Че не е бил длъжен знае и Румен Колев. Но за него професията е мечта. Днес отново е на работа, отново с усмивка.

Полицията трябва да е максимално близо до обществото и то най-вече в такива ситуации, защото ние малко или много психологически трябва да сме подготвени по-добре да посрещаме такива бедствия и аварии”, заяви Румен Колев.

Подготвени, обикаляли по колите, за да разберат кой от какво се нуждае. „В случая бяхме в капан. И за да не се получи напрежение, задръстване минахме кола по кола, за да им кажем, че е нужно търпение. Естествено, попитахме всеки един дали има нужда от нещо крайно необходимо, защото сме хора”, разказа Колев.

Не си спомня жената, която пише за него, но и той самия благодари на хората, че са запазили спокойствие в такъв момент. „Според мен не съм направил нищо повече от това, което би направил почти всеки един колега”, добави той.

И днес полицай Колев е на работа. Минути преди да говори пред камерата ни участва в обезопасяването на втория пропаднал мост в Царево, след което ескортира линейката на бременната жена, която има нужда от спешна помощ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Тъпака
    Ау не думай просто не бях се сетил
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари