Румен Христов: Датата за дерогацията винаги се изтласква към ротацията

0
Щом не можем да осигурим по-евтини горива е по-добре да няма дерогация, каза той
Щом не можем да осигурим по-евтини горива е по-добре да няма дерогация, каза той

Щом не можем да осигурим по-евтини горива е по-добре да няма дерогация, каза той

„Към аргументите за отпадане на дерогацията, които имаме, бих добавил и тези на комисаря, който беше вчера в страната и каза, че ако тя се премахне това ще е добре и за България и за ЕС. Имахме очаквания, че след като ползваме регулацията трябваше да имаме горива с до 1 лв. по-евтини. Сега виждаме стабилни цени на бензиностанциите, но няма намаляване. След като не можем да осигурим по-евтини горива и допълнителен приход в бюджета е по-добре да няма дерогация.“ Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Румен Христов в ефира на „Твоят ден“ по NOVA.

Отдавна коментираме датите за отпадане на дерогацията, но те винаги се изтласкват към периода на ротация, за да може, ако има повишение на цените то да се случи при министър-председател Мария Габриел, а не Николай Денков, каза Христов.

Политикът коментира продажбата на „Лукойл“, заявявайки че очаква да се появи някой от големите световни оператори, който ще работи много по-прозрачно. „Лукойл“ не трябваше да отива в ръцете на Руся, но сега е добре да се прекрати тази връзка, посочи той.

Депутатът посочи, че ветото на президента Румен Радев върху бронетранспортьорите трябва да бъде премахнато.

Политикът каза, че все още не е изготвен механизмът за персоналните смените при регулаторите. Изпълнителният директор на „Пирогов“ не е кадър на ГЕРБ-СДС, затова не приемаме политически упреци, заяви Христов. Назначенията не стават от Христо Иванов, Бойко Борисов и Асен Василев, но те са представителите на водещите политически партии, те казват защо се прави съответната смяна. Политикът посочи, че вярва на крайните решения, които се взимат от водещите политически фигури във властта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари