Румен Бахов: Защо за шофьорска книжка се искат тестове, а за депутат - не?

3
Колко високи са изискванията за кандидат-депутатите?
Колко високи са изискванията за кандидат-депутатите? Видео: NOVA

Колко високи са изискванията за кандидат-депутатите?

Преподавателят по политически науки в НБУ професор Росен Стоянов и Румен Бахов от „Здравей, България” коментираха в студиото на „Събуди се” по NOVA какви трябва да са изискванията за кандидатите за народни представители?

По думите на Румен Бахов след направена проверка се оказало, че не са особено високи изискванията за кандидат-депутатите. Той зададе въпрос защо, ако човек иска шофьорска книжка, човек трябва да минава през поредица от тестове, а за депутат не се изискват такива.

Може би с презумпцията да има по-широко представителство в началото на демокрацията законодателят не е предвидил подобни изисквания. Затова и не са предвидени каквито и да било видове ценз. Днес говорим по-скоро за необходимостта от образование”. Това заяви професор Росен Стоянов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    До 2
    Те от Възраждане и псуват перфектно..
  • 3
    2
    Трябва и руски
    да говорят ! От ВЪЗРАЖДАНЕ го говорят перфектно.
  • 9
    1
    плюс-минус
    За изборни и всички висши държавни длъжности трябва да има: психически и нарко тест, тест за интелигентност, висше образовани, възраст 40 години, трудов стаж, да не преминават от партия в партия, видимост и горна граница на заплатите им спрямо минималната в страната... Е, да, ама не! /П.Бочаров/
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари