Румънци се оплакват от нашите тол инспектори

0
Недоволни румънци твърдят, че стават жертви на злоупотреби от страна на инспекторите
Недоволни румънци твърдят, че стават жертви на злоупотреби от страна на инспекторите Снимка: БГНЕС

Недоволни румънци твърдят, че стават жертви на злоупотреби от страна на инспекторите

С празника 1 май и с наближаването на летния сезон все повече румънци избират България или преминават през нея на път за Гърция. Някои от тях обаче се оплакват от поведението на властите в съседната държава. Недоволни твърдят, че стават жертви на злоупотреби от страна на инспекторите, които проверяват шофьорите за винетки, пише в своя публикация вестник “Адевърул”.

Такъв е случаят на Лиляна Чобану от Румъния, която споделя своята история на страницата във Фейсбук “Пътуване в България” (Travel in Bulgaria - Călător în Bulgaria). Жената твърди, че е била несправедливо глобена в България. Когато се връща към Румъния на 1 май, близо до Русе, я спира полицейски екип. Туристката твърди, че по дрехите и автомобила нямало ясна маркировка и не знае дали са били тол инспектори.

“Поискаха документите на колата, а после и доказателство, че съм платила винетката. И тук дойде “изненадата”. Констатираха, че регистрационния номер не е въведен правилно и ме глобиха със 70 евро. Искам да знам дали съм направил нещо лошо или просто някакви "органи" ме “убодоха” с много хъс”, пита жената във Фейсбук.

Тя допълва, че не ѝ е бил написан протокол, нито е получила касова бележка за издадената глоба. “Мисля, че ме изсмукаха на макс. А след мен бяха спрени и други превозни средства с румънски номера“, пише Лиляна Чобану. Споделената от нея история предизвика вълна от реакции в социалните мрежи, предаде БТА.

“Купих уикенд винетка, която важи от петък в 12:00 до неделя в 24:00 и влязох в България в 11.00. Спряха ме и ми показаха снимка с часа на влизане в България. Глобиха ме. Бяха прави”, коментира Вали Мунтяну.

Анонимен потребител с псевдоним “Турист аматьор” отбелязва, че жената вероятно си е закупила винетката онлайн и не е избрала правилно Румъния като страна на произход на автомобила. Дори ако регистрационният номер е бил попълнен правилно, тя е била в нарушение. “В такива случаи системата не валидира винетката, която сте закупили, и поради тази причина сте били санкционирани”, уточнява потребителят.

Друг член в групата - Михай Харбуз коментира, че повечето румънци допускат грешка, като избират България за страна на регистрация на автомобила. “Никой не ви желае злото в България. Навсякъде има закони и ако не ги спазваш, си плащаш. Никой не ви хвърля пирони по пътя, няма фалшиви полицаи, не се крадат коли, никой не иска да ви измами повече от Румъния“, пише Харбуз.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари