Румънският премиер: И тази зима ще има таван на цените на тока

0
Марчел Чолаку се разгневи на кмета на Букурещ
Марчел Чолаку се разгневи на кмета на Букурещ Снимка: Фейсбук

Марчел Чолаку се разгневи на кмета на Букурещ

Румънското правителство се готви да осигури енергия през студения сезон, а системата ще работи като миналата зима, с таван на цените. Това съобщи по време на редовното заседание на кабинета премиерът Марчел Чолаку.

Имаме проект на спешна наредба, чрез която осигуряваме уреждането на някои плащания на енергийните доставчици, така че системата да продължи да работи перфектно”, подчерта министър-председателят, предаде БТА.

Той отправи критични думи към кмета на Букурещ Никушор Дан за проблема с топлата вода в румънската столица.

Все още не мога да разбера как е възможно кметът Никушор Дан продължава да осъжда стотици хиляди жители да се мият със студена вода в продължение на цели месеци тази година. Изглежда ми нечовешко и унизително и това три години след като кметът обеща революция на горещата вода“, каза Чолаку.

Премиерът изрази задоволство относно факта, че инфлацията е достигнала "едноцифрено число" и че приетата от правителството наредба за намаляване на цените на основните храни е постигнала целта си.

Днес реалността показва, че цените за някои основни продукти са с 30-40% по-ниски, въпреки страховете за липси и фалити”, съобщи Чолаку и призова министрите да отидат и в магазините, за да се уверят лично.

В събота (5 август) премиерът посети магазин в сектор 4 в Букурещ и установи, че най-големите намаления на цените са за картофите и хляба.

Исках да видя с очите си как се прилага този нормативен акт. Защитата на покупателната способност на румънците с ниски и средни доходи, които са най-засегнати от инфлацията, беше първата цел, поставена при поемането на управлението", написа Марчел Чолаку в официалния си профил във Фейсбук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари