Румънски туристи задръстиха ГКПП "Дунав мост"

0
Поради натовареността на границата между Румъния и България при Русе се налага да се чака дълго
Поради натовареността на границата между Румъния и България при Русе се налага да се чака дълго Снимка: БГНЕС / архив

Поради натовареността на границата между Румъния и България при Русе се налага да се чака дълго

Румънското министерство на външните работи предупреди за интензивен трафик на граничния пункт Русе - Гюргево, а така също и на границата между България и Гърция.

Поради натовареността на границата между Румъния и България при Русе се налага да се чака дълго, съобщи БТА по информация от румънското външно министерство и допълват, че между 50 и 80 минути е средното време за изчакване и на граничните пунктове между България и Гърция.

По изчисления на представителите на Посолството на Румъния в София и Генералното консулство на Румъния в Солун, които са в постоянен контакт с компетентните български и гръцки власти, времето за изчакване в интервала 12:00 и 15:00 часа може да надхвърля три часа.

МВнР препоръчва на румънските граждани да използват всички гранични пунктове към България или Гърция и да имат достатъчно гориво, вода и храна за подобни ситуации.

В контекста на летния сезон и големия поток от туристи, от ведомството напомнят на румънските граждани, които се връщат към Румъния, да вземат предвид възможността за значително увеличаване на времето за чакане при преминаване през ГКПП Русе - Гюргево.

Властите препоръчват на румънските туристи, които изберат да се върнат в страната оттам, да подготвят предварително точната сума за мостовата такса от две евро или четири лева, като по този начин времето за изчакване за обработка и издаване на касови бележки или фактури може да бъде значително съкратено.

Препоръчва се на румънските компании за международен товарен или пътнически транспорт, които преминават транзитно през българска територия през този период, да предприемат съответните мерки за цялостно организиране на маршрутите за пътуване и установяване на работния график на водачите, като имат предвид, че в определени периоди времето на изчакване при преминаване на границите е значително повишено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари