Румънски блогъри ще рекламират Ивановските скални църкви и Средновековния Червен

0
Те се запознаха, както на живо, така и виртуално със забележителностите
Те се запознаха, както на живо, така и виртуално със забележителностите

Регионален исторически музей – Русе бе посетен от 10 румънски блогъри

Те се запознаха, както на живо, така и виртуално, с Ивановски скални църкви и Средновековен град Червен.

Посещението на блогърите е инициатива на Сдружение „Мисия Градеж“, с подкрепата на Съюза на ресторантьорите и хотелиерите Русе, Винарска изба „Нисово“, Регионален исторически музейРусе и Община Иваново. Реализира се във връзка с развитието на туризма в областта, съобщиха от Историческия музей.

Групата румънски блогъри посети Ивановски скални църкви и Средновековен град Червен. От градските обекти на музея те посетиха Историческия музей. Там им беше представено новото оборудване за виртуална реалност, закупено по проект „Виртуални археологически пейзажи от Дунавския регион“ / Virtual archaeological landscapes of the Danube regions – Danube‘s Archaelogical eLandscapes /, DTP3-641-2.2, реализиран по Програма за транснационално сътрудничество „Дунав“ 2014-2020. В Историческия музей на Русе посетителите може да видят възстановките на Червен и Иваново от 14 век. За целта, в рамките на проекта, средновековният град бе заснет и дигитализиран на място, а след това възпроизведен – с добавена реалност, която фокусира в детайли от пазарите на града. Ивановските скални църкви са дигитализирани триизмерно и могат да се видят в сегашното състояние, както и хипотетично през 14 век.

Част от блогърите, посетили обектите на музея е Оана Грозаву, чиято голяма страст са пътешествията и писането за тях. В момента тя разполага с около 56 000 последователи общо в YouTuBe, фейсбук и в инстаграм. Двойката Аура Теслару и Дан Молован са двама пътешественици, които обичат да споделят света. Тяхната страст започва преди няколко години, когато продават всичко, напускат работа и си купуват два билета за Тайланд. В момента имат над 130 000 последователи във фейсбук, инстаграм и в сайта им.

Друг пътешественик от групата е Диана Флинтоака, която е журналист по професия. В момента има 150 000 потребители на месец в сайта си, а във фейсбук – 32 000 потребители. Едуард Тон също е журналист по професия от 1990 година до сега, а през 2010 година създава първия си уеб сайт за пътуване. В него той има по 70 000 потребители на месец, а във фейсбук и инстаграм го следват общо над 110 000 потребители.

Мирела Леони има туристически сайт, който е за вдъхновяване на хората да пътуват. В него има 30 000 потребители на месец, а във фейсбук и в инстаграм – 37 100 потребители.  Цезър Димитри е пътешественик, част от групата блогъри. Бил е в 137 държави по целия свят. Професионалния му опит е в областта на маркетинга и комуникациите. През 2009 година създава сайта си и първия си блог. В него има 130 000 последователи на месец.

Анна Негоита от 14 години пътешества по света. За тези години е посетила повече от 40 държави и над 400 локации. В блога си тя има 3500 последователи всеки месец, а във фейсбук и инстаграм – общо 16 000 потребители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари