Румънската Брегова охрана е открила плаваща мина в Черно море

0
Гранични полицаи са открили мина на около седем морски мили от град Сулина
Гранични полицаи са открили мина на около седем морски мили от град Сулина

Гранични полицаи са открили мина на около седем морски мили от град Сулина

Румънските гранични полицаи в рамките на Службата за брегова охрана са открили мина, която плавала в Черно море на около седем морски мили от град Сулина в близост до границата с Украйна, съобщава телевизия Диджи 24.

Според прессъобщение на Бреговата охрана граничните полицаи са получили сигнал от търговски кораб вчера, че на разстояние около седем морски мили източно от град Сулина (намиращ се на ръкава Сулина на река Дунав - бел.ред.) в Черно море е забелязан плаващ обект, приличащ на морска мина.

На мястото е изпратен плавателен съд на Бреговата охрана. При направения оглед е констатирано, че действително става дума за дрейфуваща морска мина, която в последствие е навлязла в териториалните води на Украйна.

Съгласно стандартните процедури районът, в който е открита мината, е бил обезопасен от румънските гранични полицаи. Те също така са уведомили украинските власти, които са съобщили, че ще обезвредят мината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари