Румъния ще получи най-новата версия на американската система за ПВО

0
САЩ и Румъния подписаха меморандум за разбирателство за производството на ракети-прехващачи
САЩ и Румъния подписаха меморандум за разбирателство за производството на ракети-прехващачи Снимка: БГНЕС

Румънските компании Romarm и Electromecanica и американската Raytheon Missiles & Defense подписаха меморандум за разбирателство за производството на ракети-прехващачи SkyCeptor в Румъния

Това съобщи информационна агенция Agerpres, предаде БГНЕС. 

"Румъния ще бъде първата страна, която ще може да използва най-новата версия на американската система за противовъздушна и противоракетна отбрана „Patriot“, произвеждана от Raytheon Missiles & Defense, подразделение на Raytheon Technologies", заяви румънският министър на икономиката Флорин Спетару на церемонията по подписването в централата на Electromecanica в Плоещ.

"Военните поръчки, индустриалното сътрудничество и развитието на силна национална отбранителна индустрия са жизненоважни елементи за сигурността на Румъния, член на ЕС и НАТО", заяви министърът, цитиран от агенцията.

"Очаквам, че в близко бъдеще ще имаме ефективно сътрудничество, дълъг път и развитие на двете компании в подкрепа на отбранителната стратегия на Румъния, както и на позиционирането на Румъния като стратегически доставчик на военно оборудване в Европа и света", добави той. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Който и да е
    А България ще получи усмивка на херо
  • 4
    1
    русенец
    Не споменахте все пак за каква сума е сделката. Все пак САЩ ПРОДАВАТ, а не ПОДАРЯВАТ. Ей на, словашките ПВО системи , които бяха подарени на Украйна и бяпа унищожени там бяха заменени с Пейтриът ПОД НАЕМ и получиха оферта колко милиарда да си приготвят, че да им бъде доставена такава ПВО система.:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари