Румъния е в плен на рекордни жеги

0
В трамваите в Букурещ стойностите гонят почти 50 градуса по Целзий
В трамваите в Букурещ стойностите гонят почти 50 градуса по Целзий Снимка: БТА

В трамваите в Букурещ стойностите гонят почти 50 градуса по Целзий

Жълт и оранжев код за горещо време е в сила за 22 окръга в южната половина на Румъния, съобщиха от Националната метеорологична администрация. Предупреждението за опасна жега е в сила и за столицата Букурещ, където в понеделник и вторник на слънце термометрите показваха над 40 градуса.

В трамваите в Букурещ стойностите гонят почти 50 градуса по Целзий, установи проверка на Диджи24. Много от превозните средства са без климатик. От 260 трамвая, които се движат ежедневно в града, само 63 имат климатик, съобщи медията.

Много топло ще бъде днес в окръзите Долж, Олт и Телеорман. Температурно-влажностният индекс ще надхвърля критичния праг от 80 единици, предупреждават специалистите.

Високи ще са градусите и в окръзите Банат, Олтения, Мунтения, Добруджа, както и в южната част на историко-географските области Кришана и Молдова. Там се очакват максимални стойности от 37 градуса.

Кратко разхлаждане обещават синоптиците през нощта от сряда срещу четвъртък и през целия четвъртък, когато ще има увеличена облачност, краткотрайни усилвания на вятъра, мълнии и превалявания. Голяма е вероятността от гръмотевични бури и градушки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари