Розови автобуси само за дами пазят жените от тормоз в Пакистан

1
Престъпленията срещу жени в страната са често срещано явление
Престъпленията срещу жени в страната са често срещано явление Видео: NOVA

Престъпленията срещу жени в страната са често срещано явление

Специални розови автобуси вече се движат из Пакистан. Те са само за жени и имат за цел осигурят безопасност на дамите, пише Дойче веле, цитирано от NOVA.

В най-големия пакистански град Карачи се движат автобуси само за дами. Това е стъпка, приветствана от активистите, които се борят срещу тормоза над жени в това патриархално общество.

Те превозват работещи жени, ученички и студентки. Инициативата има за цел да предотврати случаите на тормоз над жени в обществения транспорт, които са се увеличили в последно време.

Карачи е най-оживеният и многолюден град в Пакистан, като населението му надхвърля 20 милиона души. Престъпленията срещу жени там са често срещано явление. Новите автобуси са обслужвани само от жени, с изключение на шофьорите, които са мъже.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари