"Ротаракт Русе" раздаде 320 козунака пред църквата в Младежкия парк

3
Отец Марин освети козунаците и благослови нуждаещите се
Отец Марин освети козунаците и благослови нуждаещите се Снимка: Ротаракт Русе, архив

Съпричастност и гостоприемство „Ротаракт Клуб Русе“ изрази към украинските бежанци на територията на град Русе, както и социално слабите български граждани. 

"Нашата кауза на 30 април бе да направим един жест, една добрина като хора и да раздадем 320 козунаци", заявиха от Ротаракт.

"Благодарим на русенската Пекарна „Петини“, която изготви огромната поръчка и се включи в каузата ни. Изразяваме специални благодарности на Русенската митрополия и Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум, които благословиха каузата ни, както и на църквата „Света Богородица“ в Парка на Младежта, специално към отец Марин, който освети козунаците и също благослови каузата ни. Нека неговата молитва да достигне всички бежанци, скитници, бедни и социално слаби, страдащи и всеки в нужда!

Именно пред самата църква успяхме и да раздадем част от козунаците, а по-късно „Ротаракт“ се присъедини и към Купата на Украйна по кану-каяк, която се проведе в същият ден в Лесопарк „Липник“.

Благодарим за партньорството и на организатора на събитието Евгени Недев.

Избрахме църквата в парка като сборен пункт и съм щастлива, че хората успяха да се отзоват още там. Избрахме да раздадем козунаци, тематично с Великденските празници, които бяха съвсем скоро и които и ние, и украинците отбелязваме като православни християни.“, каза президента на „Ротаракт“ Виктория Ангелова.

"Щастливи сме да съобщим и че докато бяхме на гребната база успяхме да отделим един кашон специално за група украинци, запътили се към своя дом - Украйна. Целта ни бе да достигнем възможно най-много хора и с гордост заявяваме, че успяхме да постигнем това. Средствата за каузата са събрани благодарение на русенците, включили се в благотворителния ни куиз на 28 април в „Плей“. Без вас това нямаше да е възможно!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари