Росица Георгиева: Трябва да бъдем единни и солидарни през новата учебна година

0
Над 19 130 ученици от 68 училища в област Русе ще прекрачат прага на родното училище, над 1 500 първокласници – за първи път.
Над 19 130 ученици от 68 училища в област Русе ще прекрачат прага на родното училище, над 1 500 първокласници – за първи път. Снимка: в. "Утро"

Поздравителен адрес от началника на Регионално управление на образованието в Русе: 

Всяка година, точно на 15 септември, първият училищен звънец трепетно ни припомня, че традицията да празнуваме учението е жива и трябва да бъде пазена и предавана на поколенията! Днес над 19 130 ученици от 68 училища в област Русе ще прекрачат прага на родното училище, над 1 500 първокласници – за първи път.

Започва една учебна година, която носи предизвикателства, но и увереност, че трябва да бъдем единни и солидарни. Каквото и да се случва, както и да се променя светът, училището ще остане територия на духовност, на творчество и светлина. От всички нас зависи детската градина и училището да бъдат място, където споделяме съкровени ценности и мечти.

Обръщам се към учениците с пожелание за успехи, за постоянство и устрем, за вяра в собствените сили за постигане на целите.

На първокласниците желая вълнуващо пътешествие в света на буквите и цифрите, много радост и щастливи мигове!

Към колегите учители отправям благодарност за тяхната всеотдайност, за професионализма, с който се справиха с образователния процес през дните на извънредна епидемична обстановка. Пожелавам Ви да сте здрави, да вдъхновявате, да се справяте с предизвикателствата с творчество и с любов!

Вярвам, че родителите ще продължат да поощряват любознателността на децата си, да се радват на успехите заедно с тях, да бъдат опора и съюзник на учителите в стремежа учениците успешно да изкачат още едно образователно стъпало.

Надявам се, че всички заедно ще намерим вдъхновение, енергия и идеи да работим за доброто образование – нашата обща и безусловна ценност!

НА ДОБЪР ЧАС ПРЕЗ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА!

Д-Р РОСИЦА ГЕОРГИЕВА

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари