Росен Плевнелиев: Нашата национална сигурност е застрашена във всички аспекти

2
Ние вече се чудим с Румъния и Турция как да разминираме Черно море, от което ни зависи 10% от националния БВП, коментира той
Ние вече се чудим с Румъния и Турция как да разминираме Черно море, от което ни зависи 10% от националния БВП, коментира той Снимка: БГНЕС

Ние вече се чудим с Румъния и Турция как да разминираме Черно море, от което ни зависи 10% от националния БВП, коментира той

Възможна ли е ескалация на войната в Близкия изток и защо енергетиката се явява разделителна линия? Тези въпроси и още коментират президентите Георги Първанов и Росен Плевнелиев по Bulgaria ON AIR.

Световните лидери не се замислят как може да се реши конфликтът между Израел и Палестина, смята президентът Георги Първанов.

"Трябва да се намесят големите, за да се стигне до там, откъдето трябваше да почне 48-ма година, създаването на две държави, включително и суверенна палестинска държава, за да може наистина нещата да дойдат на мястото си и повече да не се възражда този конфликт", каза Първанов.

"Нашата национална сигурност е застрашена във всички аспекти, както и войната в Украйна, така и тази в Близкия изток", коментира държавният глава Росен Плевнелиев.

"Това са наши пазари, защото ние вече се чудим с Румъния и Турция как да разминираме Черно море, от което ни зависи 10% от националния БВП", коментира Плевнелиев.

Според Георги Първанов налагането на транзитни газови такси на Сърбия и Унгария е неприятелски знак от страна на България.

"Да си представим, че по тази логика Турция реши да наложи някаква такава мярка спрямо България. Какво правим в тази ситуация? Това се необмислени ходове, които не могат да доведат до нищо добро", посочи Първанов.

По отношение на разследването от Европейската комисия на договора между "Булгаргаз" и "Боташ", България трябва да спре да следва скритите руски интереси, смята Росен Плевнелиев.

"И отново европейците ни помагат. Вероятно пак сме обслужвали някои чужди геополитически интереси, основно когато става въпрос за газ, те са на изток от България", напомни Плевнелиев.

По мнение на Георги Първанов шансът е изпуснат България да бъде енергиен лидер в Балканския регион.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Мръсни чифути
    На тати лайното недоклатено! ...................................................... https://i.postimg.cc/BvSZKrHT/photo-2023-10-21-19-37-36.jpg
  • 3
    3
    робин худ
    Никога до сега не сме имали такъв олигофрен за президент ,срам ме е от него
  • 3
    2
    Роско-идиота
    Тоз идиот го пускат отвреме навреме по медиите да развеселява населението с тъпотиите си https://i.postimg.cc/YSHdwVVq/Rosko-idiota.jpg ллллллллллллллллллллллллллл Роско-идиота https://i.postimg.cc/htNQnvnn/2111277711.jpg
  • 6
    1
    Мърши прокажени
    Каква нация си ми ти, бе, боклук? Ти и оня мръсния чифутин Сюлейман Пусси?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари