Росен Плевнелиев: Ако бях президент, щях да се радвам "Лукойл" да се продаде

1
Той смята, че може би има риск руски газ да преминава "пакетиран" като турски
Той смята, че може би има риск руски газ да преминава "пакетиран" като турски Видео: NOVA

Той смята, че може би има риск руски газ да преминава "пакетиран" като турски

"Ако бях президент, щях да се радвам "Лукойл" да се продаде и най-после от руски ръце, този стратегически актив да попадне в разумен собственик, който да си плаща данъците. Същевременно, за да имаме предсказуемост, не може от днес за утре законодателството да се променя. Идеята на ГЕРБ за отнемане на дерогацията ми се струва нездравословна, не бих я одобрил като държавен глава. Решението бе взето от парламента и съгласувано на европейско ниво". Това заяви президентът в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев за "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA.

Той смята, че може би има риск руски газ да преминава "пакетиран" като турски. "Договорът с "Боташ" е асиметричен в тяхна полза. Нека да видим истината за този контракт, който ни заробва с десетки милиарди. И Денков, и Габриел са умерени, мъдри и спокойни, имат дългосрочен план и правят правилните неща. Доверявам им се, мисля, че правителството трябва да продължи работа до президентските избори през 2026 г. Част от министрите могат да бъдат сменени при ротацията", посочи той.

Плевнелиев коментира и глобалната ситуация. "Политическото ръководство на "Хамас" живее необезпокоявано в Турция и Катар. Оттам се бълва цялата пропаганда. Беше изключително важно европейските лидери да опитат да предотвратят ескалация на конфликта в Газа, в която може да се включи трета страна, например "Хизбула". Наблюдаваме рекорден брой регионални конфликти, дай Боже да няма глобален. Живеем в много труден, но важен период от историческа гледна точка. В момента се движим по плана на лошите - "Хамас" постига всички свои цели и дори повече. Голямата драма е, че западното ръководство не си дава сметка - терористите винаги очакват прекалена реакция - това, което направи Израел е в техния план. Мъдрото действие на САЩ ще бъде в посока дипломация, която да изкове демократичен подход срещу диктаторите и терористите", смята той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    1
    Роско-идиота
    Тоз идиот го пускат отвреме навреме по медиите да развеселява населението с тъпотиите си https://i.postimg.cc/YSHdwVVq/Rosko-idiota.jpg ллллллллллллллллллллллллллл Роско-идиота https://i.postimg.cc/htNQnvnn/2111277711.jpg
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари