Росен Плевнелиев иска Путин да бъде изправен пред международен трибунал

0
По думите му, ако Украйна падне, големият въпрос е кой ще бъде следващият
По думите му, ако Украйна падне, големият въпрос е кой ще бъде следващият Снимка: bTV

Повече от 300 души в САЩ, сред които и президентът на България (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев, искат Владимир Путин и неговата клика да бъдат изправени пред специален международен трибунал заради престъпление срещу човечеството и агресията в Украйна

Това каза Плевнелиев в „Тази сутрин“ по bTV, уточнявайки, че тази седмица във всички световни медии ще излезе този апел. По думите му в групата са действащи и бивши президенти и премиери, нобелови лауреати, световни интелектуалци и международни юристи.

„Това е нещо коренно различно от действащите съдилища за престъпление срещу човечеството. Това е специален съд по примера на това, което бе създадено след края на Втората световна война срещу нацистите“, обясни Плевнелиев.

Той каза още, че Владимир Путин е постигнал невъзможното в САЩ – обединил е републиканци и демократи, както и цялото американско общество, което е единно, че диктаторът трябва да плати цена.

Плевнелиев е в постоянен контакт с президентите Петро Порошенко и Виктор Юшченко.

„Порошенко в момента е с „Калашников“ и организира гражданската защита на Киев, а Юшченко е в бомбоубежището на Володимир Зеленски и е негов съветник“, разказа той.

„Те са наясно, че Путин няма да спре, докато не вземе цяла Украйна. Той няма друг шанс, освен да „инсталира“ марионетно правителство, защото ако изгуби тази война, силовиците ще му вземат главата в Москва“, коментира Росен Плевнелиев.

По думите му, ако Украйна падне, големият въпрос е кой ще бъде следващият.

„Това, което се случва там, едно към едно се е случило и в България на 9 септември 1944 г.“, смята Росен Плевнелиев и призова русофилите, Корнелия Нинова и Румен Радев да си дадат сметка дали не е било същото.

Той продължи с нападките към Румен Радев, обвини го в популизъм и заяви, че той е в международна изолация особено след многократните му изказвания, че Крим е руски.

„Лично разговарях заедно с група президенти с министъра на външните работи на Турция и няма да скрия неговата фрустрация от начина, по който се развиха нещата в Анталия. Практически дипломацията днес не работи, тя няма шанс и това е много лоша новина за нас, защото всеки генерал знае, че може да спечели войната, но не може и не знае как да спечели мира. А той се печели само и единствено с дипломация“, заяви Плевнелиев.

„Освен президентът и правителството е в много разкрачена позиция. Премиерът се опитва да удържа все още единната позиция в ЕС и НАТО, което му прави чест. Но самата коалиция е изкуствено създадена и има огромни противоречия в нея“, каза още той.

Като чист популизъм определи и несъгласието на БСП нидерландски изтребители да дойдат у нас, допълвайки, че социалистите се заиграват с русофилите у нас, което според него не им прави чест.

"Радев даде път на популизма в България. Сега го виждате и от две политически партии. Нямам реално обяснени, дълбоко съм притеснен. Когато, след като Путин е започнал братоубийствена война с хиляди невинни жертви, една трета от българите продължават да го одобряват, какво още трябва да стане, за да си дадем сметка кое е добро и кое лошо", попита Плевнелиев. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    12
    ...
    Запитайте се, защо във всяка бакалия, дори и най-малката на ъгъла до вас продава огромен асортимент на шоколадови изделия РОШЕН? На кого принадлежат, и по времето на кого се инсталираха по цялата страна, като лотарийните билети на Божков. Този умирисник, го прокара навсякъде у нас, докато беше президент, след огромна комисионна от поросенко, затова са дружки и се чуват непрекъснато.
  • 8
    11
    русенец
    Росене, аз мога да ти намеря 3000 души, които искат да те заплодят. И какво от това? Някой събрал 300 дебила и ги накарал да подпишат нещо, това нас какво ни касае? Разкарайте това недоразумение от медиите, че на някой ще му писне и ще го обреже за втори път, ама сега от основата!
  • 6
    10
    сасс
    Офшорнелиеф е българофоб, русофоб! Такива като рошен офшорнелиеф и создормон праси - не знаят какво е срам, защото не са българи, а са хибриди на сащ!
  • 9
    9
    Швейк
    пак пуснаха лудите от лудницата, това недоразумение на природата-майка отново се произнесе като индиански вожд, само дето забравя той какви ги е вършил и как е минал метърче.....
  • 13
    8
    Читател
    Този, не се научи да се държи на обществено място като нормален човек.Само когато спи,не ломоти по адрес на президента Р.Радев. Някой да припомни на индивида,че той беше назначен за президент от г-н Борисов и неговата партия.В стилът си на говорене,лидерът на ПП-ГЕРБ,беше казал:"Едно магаре да бях вързал пред офиса предложено от мен,щеше да бъде избрано за държ. глава"! Днес бившият,поканен от обслужващите го телевизии,започна да раздава присъди от студията. Аланкоолу,Вл. Путин е държавник от голяма величина,не си ври носът на неправилното място.Някой да посъветва лицето Р.П.по рядко,възможно никого да не се появява на светло...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари