Росен Плевнелиев: Аз съм президент на ГЕРБ

0
Росен Плевнелиев: Аз съм президент на ГЕРБ

Българският президент не е надпартиен. Това доказа Росен Плевнелиев в свое интервю за Би Би Си, като с гордост обяви, че е държавен глава от ГЕРБ. Поредният гаф на президента възмути и обществеността, и партийните лидери, а първи и най-остро на изказването му реагира соцшефът Сергей Станишев. Той не скри разочарованието си от скандалното признание на Плевнелиев.

"Това признание за принадлежността му обяснява много за поведението, решенията и мотивите му за тях. Става ясно защо запази гробно мълчание две години за безобразията на Борисов и Цветанов. Разбираме и защо още в самото начало на протестите зае страна, с което загуби морална легитимност на обединител на всички българи", коментира Станишев от Йордания, където е на посещение. Според червения лидер с изявлението си, че е президент на ГЕРБ, Плевнелиев е обяснил на практика и кашата с ЦИК, както и защо е погазил Конституцията, давайки на своята партия 1 място вповече.

Станишев нарече лидера на ГЕРБ Бойко Борисов патрон на държавния глава, който му поръчва и съответната политика. "Плевнелиев играе на политическо инженерство. Жалко че за първи път от 24 години имаме президент, който служи вярно на една партия, която му изработи този пост и то с изборни измами", коментира още социалист №1.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари