Ромският катун се завърна в квартал „Дружба“!

0

Ромският катун в квартал „Дружба“ 3 се завърна!

Само преди броени дни Dunavmost ви показа на какво са подложени всекидневно живущите в блок 18. Ден след това ромите ги нямаше, а мястото край трафопоста почистено от боклуците, които оставят след себе си, а само на 5 метра от мястото има контейнери за отпадъци.

Днес обаче отчаяна гражданка се свърза с редакцията ни, за да се оплаче от завръщането на мургавите ни събратя, а с тях и нелегалното сметище и вонята на обществена тоалетна.

"Затваряме си прозорците, защото се носи воня на тоалетна. Някогашното игрище е превърнато в тоалетна. Имат си килим, възглавница...", разказва читателката ни.

"Ако тези каруци с роми седнат пред Общината, ще се намери институция, която да ги прогони. Но когато става въпрос за кв Дружба 3 в Русе, това е нормално и всички служби нехаят", пише г-жа Владимирова.

Тя изразява надеждата си, че някоя от институциите в града ще реагира адекватно на проблема и ще се намери трайното му решение. 

Русе и без това е подложен на системно замърсяване на въздуха, няма нужда от още неприятни миризми в най-горещите дни, когато се разчита на прохлада отвън.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари