Роми пребиха 55-годишен мъж с 5 стенда и 2 инфаркта

0
55-годишният електротехник  Склаве Георги Терзиев вчера сутринта е пребит от роми съселяни / снимката е илюстративна
55-годишният електротехник Склаве Георги Терзиев вчера сутринта е пребит от роми съселяни / снимката е илюстративна

55-годишният електротехник от санданското село Склаве Георги Терзиев вчера сутринта е пребит от роми съселяни. Причина за кървавия сблъсък станала жената на единия от ромите, пише ПИК.

Тя минавала с детето си покрай къщата на Тасев, който в този момент снимал с фотоапарат небето. На улицата до него било и кучето му, порода хъски. Жената се уплашила да не би да ги нападне кучето и се развикала по Георги да го върже. Той обаче й казал да не се страхува, тъй като животното е кротко и не закача никого.

2 часа по-късно с разбита глава Георги е докаран с линейка на Спешен център - Сандански в приемен кабинет. Ето какво разказа той пред репортер на „Струма“ на излизане от болницата:

Бях при съседи да ги уговарям да ми помогнат за засаждане на разсада в оранжерията. Когато си тръгнах, отвън ме чакаха група роми. Единият ме удари в областта на слънчевия сплит и ме стовари на земята. Друг ме хвана отзад за ръцете. Бях безпомощен, не можех да се браня. Ритаха ме и налагаха с юмруци, след което ме оставиха. Звъннах в полицията, дойде и линейка. Екип от Сандански ме транспортира в болницата със спукана глава. Не помня с какво са ме ударили. В хирургично отделение ми обработиха раната и ме освободиха.

Няма да оставя нещата така, аз съм болен човек, имам 2 инфаркта и 5 стенда на сърцето. Ще си търся правата. Искам нападателите ми да си понесат заслуженото. Полицаи идваха в болницата да ме разпитват. Разбрах, че двама от ромите са задържани в полицията.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари