Роми грозно поругаха паметник на Васил Левски

1

Според източници на ОЗБГ, те са от ромски произход и живеят в Камено

Грозно бе поруган паметникът на Васил Левски, издигнат от признателен Бургас в Морската градина. В интернет се появи снимка, на която двама мъже са заврели по един среден пръст в лицето на Апостола и гордо позират пред неизвестен фотограф, който увековечава геройската им постъпка.

Гнусният кадър е изпратен снощи на Организация за закрила на българските граждани, която веднага го публикува във фейсбук-профила си. Нейни приятели са разпознали мъжете и твърдят, че двамата са от ромски произход. Към снимката ОЗБГ са добавили следния текст:

Въпрос: Трябва ли да бъдем tulirantni към циганите?!
Отговор: Да! tulirantno да ги пратим да ринат пясък в Сахара, сняг на Северния полюс или да се гмуркат за желязо в Бермудския триъгълник


В един от коментарите е посочен линк към профила на единия от двамата хулигани, който обаче вече не е активен.

Това не е патриотично, напротив!По наша информация единият се казва Емил и живее в Камено на ул. „Стара планина“. Изтри профила си днес около 10,45 часа. Явно се страхува или вече съжалява за действията си. Представа нямаме“, казаха от организацията.

Това не е първият случай, при който цигани се гаврят с най-великия българин. През 2012 година група ученици от ромски произход взривиха общественото пространство с цинични пози с портрета на Апостола и цар Симеон I в класна стая. Те сами се похвалиха с "подвига" си във фейсбук и предизвикаха мощна вълна на недоволство. Двама от тях - Севдин и Али бяха ученици от XI-А клас в професионална гимназия по Автотранспорт в Добрич, а третият - Севдин е роден в Хисар. Тримата били членове на турска рапгрупа и живеят в село Крушари, Добричко.
 

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари