Рокери превръщат бившата гимназия по жп транспорт в център за обучение

1
Рокерите ще учат на безопасно управление на мотори и ще сложат и площадки за фитнес и рампа за ролери и скейтборд
Рокерите ще учат на безопасно управление на мотори и ще сложат и площадки за фитнес и рампа за ролери и скейтборд Видео: БНТ

Рокери ще превърнат изоставена сграда на бившата гимназия по жп транспорт в Русе в място за обучение за безопасно управление на мотори.

Те възнамеряват и да облагородят значително този район на дунавския кей, който се намира точно срещу пристанището на съседния румънски град Гюргево.

Професионалната гимназия по жп транспорт в Русе е затворена преди повече от 10 години. През зимата на 2012 година дори част от основната ѝ сграда бе превърната за кратко във временен нощен подслон за бедстващи. Русенският мото клуб „Дъ Тъндърс“ предлага да облагороди сериозно района с площадки за фитнес и рампа за ролери и скейтборд. Една от помощните постройки на бившето училище пък ще се превърне и в място за обучение по безопасност на движението, за което ще помагат и клубовете „Белите вълци“, и „Дунавски братя“, както и фирми за шофьорски курсове.

Светослав Бонапартов – секретар на Мото клуб „Дъ Тъндърс“: Ще обясним на начинаещите мотористи за видовете мотоциклети, предпазното облекло, начини за използване на облеклото, устройство на мотора. Неща, които са важни за един човек, който иска да кара мотоциклет.

Атанас Атанасов – Мото клуб „Белите вълци“: Да се ограмотят хората в града и общността, да се спазват правилата за движение, да наблегнем най-вече на безопасността на мотористите.“

Тъй като от 2015 г. имотът е общинска собственост, идеите на рокерите трябва да получат подкрепата и на Общинския съвет на предстоящото му заседание на 22 март. Само 2 дни по-късно русенските рокери ще открият сезона с традиционна обиколка на града на 24 март, когато също се вземат сериозни мерки за безопасност.

Дамян Варамезов – Мото клуб „Дунавски братя“: С полицията помагаме да заставаме по кръстовища, да спираме колите, да не стане някое ПТП или някое дете да пребяга, да има инцидент.

На 15 и 16 юни пък „Дъ Тъндърс“ ще проведат традиционния Национален мото събор в района на хижа „Приста“, който съвпада и с 15-ата годишнина на клуба.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари