Рок фестивал очаква русенци

1
Плеяда от музиканти ще се изяват на сцената на Грийн рок фест 2017
Плеяда от музиканти ще се изяват на сцената на Грийн рок фест 2017

Фронтменът на една от емблематичните за американския рок групи – "Steelheart" Миленко Матиевич пристига в Русе като специален гост на деветото издание на "Грийн рок фест".

Това стана ясно днес по време на пресконференция в Заседателна зала на Община Русе, на която присъстваха заместник-кметът по европейско развитие и председател на Общинска фондация "Русе – град на свободния дух" д-р Страхил Карапчански, изпълнителният директор на Общинска фондация "Русе – град на свободния дух" Елена Минкова, директорът на дирекция "Култура и образование" Ирена Петрова и управителят на Сдружение "Грийн рок фест" Мария Атанасова. "Steelheart" добиват популярност в началото на 90-те години заради невероятния гласов диапазон на Мили, който се превръща в сърцето и душата на групата.

С неговия глас са прозвучали хитове като "She’s gone”, "For Your Love”, "Late For The Party” и други песни от албумите на "Стилхарт", станали смайващо бързо платинени и донесли слава на бандата по целия музикален свят. Миленко Матиевич ще бъде в България за първи път и то в Русе. През 2017 година специални гости на "Грийн рок фест Русе 2017" ще бъде култовата група "Тангра" - Константин Марков, Станислав Сланев – Стенли, Йордан Ганчев и гост - музикантите Иво Чалъков и Стефан Попов от "Гравити Ко". "Тангра" идва с нова енергия и специална концертна програма, в която ще представи най-големите и най-обичаните си хитове, от създаването на групата до днес.

На сцената на Грийн рок фест ще се изявят още групите "Alogia” /Сърбия/, "Scarlet Aura"/Румъния/, "Born For Vengeance"/Русе/, "Gunpowder"/Русе/ и "River Trolls"/Силистра/. Събитието се организира по инициатива на Общинска фондация "Русе – град на свободния дух" и Сдружение "Грийн рок фест", със съдействието на Община Русе, "Общински пазари" ЕООД, "Витте Аутомотив България" ЕООД, "МБМ Металуърк" ООД, Нотариус Светлозар Стоилов от Шумен, Шлагер радио, Радио 1 рок, Радио "Тангра", Делта ТВ и ТВН.

То ще се проведе на 15 септември 2017 г. на площад "Свобода" пред Община Русе от 17:00 часа.

Входът е свободен!  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари