Роднини на Ангелкова са получили 28 милиона лева от обществени поръчки

2
Дали това ще доведе до оставка на министър Ангелкова предстои да видим
Дали това ще доведе до оставка на министър Ангелкова предстои да видим Снимка: БГНЕС

Роднини и приятели на министърката на туризма Николина Ангелкова са получили 28 милиона лева от обществени поръчки, това показва разследване на сайта "Биволъ", публикувано още в началото на 2018-та година.

Пред телевизия "Евроком" журналистът Атанас Чобанов, извършил разследването, даде малко повече подробности за откритото. Според Чобанов фактът, че бащата и близки до съпруга на Ангелкова са печелили обществени поръчки, свързани със строителство, докато тя е била в Министерството на регионалното развитие и благоустройството предизвиква съмнения за нагласени търгове, макар и към момента все още да не са открити документи, които да показват това по недвусмислен начин.

"Има конкуренция на пазара, би трябвало повече фирми да имат достъп до тези държавни обществени поръчки, отколкото фирмите, свързани с властта." , обясни Чобанов. Разследващият журналист направи и съпоставка между "Дриймтима" на Делян Добрев, показан отново от "Биволъ", след който Добрев подаде оставката си и този на Ангелкова. Дали това ще доведе до оставка и на министър Ангелкова предстои да видим.   

Източник: Евроком
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари