Родителско кафе – Храненето при децата

0
Събитието ще се проведе в Детския отдел на Регионална библиотека “Любен Каравелов” – Русе
Събитието ще се проведе в Детския отдел на Регионална библиотека “Любен Каравелов” – Русе

Когато става въпрос за отглеждане на дете не може да се избегне темата за храненето. То рефлектира върху всички аспекти на живота – от здравето до самочувствието и то не само при малките.

На 30-ти октомври /сряда/ от 18:00 ч. д-р Красимир Гайтанджиев ще представи вечно актуалната тема, пред майките и татковците, които ще посетят Родителското кафе на Лечебни заведения „Медика“.

С настъпването на по-хладното време, храната започва да става по-калорична и богата на мазнини и въглехидрати. Консумират се все по-малко свежи плодове и зеленчуци, а движението става по-ограничено. Неслучайно и през есента се отбелязва Световния ден за борба със затлъстяването /11-ти октомври/. Неформалният празник е апел за добро здраве и през зимата. Според проучване на Световната здравна организация, децата с наднормено тегло в България са малко над 224 000, което поставя малчуганите на пето място по затлъстяване в Европа. Около 26% са подрастващите на възраст до 18 години, които са с наднормено тегло.

Всеки, който се грижи за деца играе важна роля за създаване на здравословен модел на хранене в зряла възраст. По време на лекцията опитният специалист по гастроентерология и диететика ще даде насоки на родителите как да възпитат едно здраво поколение, което се храни рационално и пълноценно.

Събитието ще се проведе в Детския отдел на Регионална библиотека “Любен Каравелов” – Русе. Входът е свободен, а организаторите от Лечебни заведения „Медика“ са подсигурили безплатно кафе и чай за родителите, както и здравословна почерпка за малчуганите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Девизът на ергена:
"По-добре само мляко в хладилника, отколкото крава в кухнята."

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари