Родителите на Иван Томов даряват средства за малкия Ники

0
10-годишното дете има нужда от лечение, за да не остане завинаги в инвалидна количка
10-годишното дете има нужда от лечение, за да не остане завинаги в инвалидна количка

Болният от Спина бифида 10-годишен Николай Митев получава част от средствата за Иван Томов, който загина на 17 май т.г., след като покори връх Лхотце в Хималаите, пише Монитор.

Парите бяха необходими, за да се свали тялото на русенския алпинист от планината и да се транспортира до България.

Родителите на Иван – Юрий и Валентина, са решили да дарят на Ники сумата, която е събрана от граждани – общо 3220 лева. Въпреки че ГЕРБ преведе от партийната си субсидия 70 000 долара, много хора са внесли по сметката дребни суми. Сега тези пари ще помогнат да продължи лечението на Ники. Той е с вродено заболяване, претърпял е поредица от операции, но е необходима нова хирургическа интервенция в чужбина.

Наскоро се навършиха 40 дни от смъртта на 35-годишния Иван Томов. Тялото му бе свалено от връх Лхотце от шерпи, а след това транспортирано от непалската столица Катманду до България. Погребението, на което дойдоха алпинисти от същата експедиция в Хималаите, бе на 9 юни в Русе.

Родителите на Иван изказват огромната си благодарност към деветимата шерпи, свалили тялото на сина им от височина 7700 м на 6500 м, и на всички хора, които са помогнали и са били съпричастни към мъката им.

Всеки, който иска да подкрепи Ники и да му даде шанс отново да ходи нормално, да тича, да кара колело и да изживее едно щастливо детство, може да го направи на откритата дарителска сметка: 

Първа инвестиционна банка АД

IBAN: BG54FINV91501317317936

Николай Димитров Митев 

Или чрез платформата Helpkarma

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари