Родители подкрепиха учител, шамаросал буен ученик

0
Деца видели пострадалия Роберто нарочно да си хапе устните, за да потече кръв
Деца видели пострадалия Роберто нарочно да си хапе устните, за да потече кръв

Поредна голяма драма се разигра в столичното 65-то училище.

Причината – удар от страна на учител срещу петокласник, пише Actualno.

Според версията на петокласника Роберто, учителят по физическо възпитание Николай Николов го е ударил без причина и му е разкървавил устата. Петокласникът повтаря, като по информация на Нова телевизия няколко пъти е сменял учебни заведения и всъщност е на възраст за VIII клас – 14 години.

Версията на Николов е по-различна – петокласникът ударил с шут с баскетболна топка в слабините друго дете и възпитателят се намесил с физическа сила. Това станало, след като Николов на няколко пъти правил забележка за поведението на петокласника.

Днес, 24 януари, родители на учещи в 65-то училище деца се събраха, за да подкрепят Николов. Една от майките разказа, че деца видели пострадалия Роберто нарочно да си хапе устните, за да потече кръв и да изглежда, че има травма.

На протеста се събраха и ученици, като те също подкрепиха Николов. Детето, което е било ударено с баскетболната топка, разказа, че се оплакало на учителя си и той плеснал виновника. "Много грубо се държи с децата, постоянно вика, говори глупости", добави момчето.

Директорът на училището Жельо Колев пък определи Николов като „обичан човек, защото децата разбират, че и той ги обича”. "До този инцидент се стигна до дълго таено напрежение заради неуважителното отношение на този ученик към институцията", добави Колев, който обаче подчерта, че не бива да се подхожда така. "Трябва да пристъпя към дисциплинарна процедура, след като получа обяснение от него", завърши Колев. Николов е задържан за 24 часа.

Източник: actualno
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари