Уволниха учител, издърпал ухото на ученик в София

0
Детето има наранявания на ушната мида, кръвоизлив, одрасквания и ужулвания, разказа бащата
Детето има наранявания на ушната мида, кръвоизлив, одрасквания и ужулвания, разказа бащата Снимка: БНТ

Детето има наранявания на ушната мида, кръвоизлив, одрасквания и ужулвания, разказа бащата

Четвъртокласник е станал обект на насилие от страна на учител по физическо в столичното 131 училище. Момчето е с извито ухо в час по спортни дейности. Учителят е уволнен, предаде БНТ.

"В петък, когато си взех сина, детето споделя, че в час по физическо го е заболял корема и е поискал да седне в страни. Отивайки към пейките, на някаква боксова круша се е хванал и се е залюлял, това е дете. При което минава покрай него г-н Десподов, който не е неговия преподавател по физическо, хваща го за ухото и го кара да чете табелка, че не трябвало да се люлеят на крушата. Детето не е било предупредено за забраната от своя учител и е нямало как да знае. Детето се разплаква, учителят го бута и главата му се удря в стената. Детето сяда на пейката с червено ухо и това става пред три класа, които карат час по физическо едновременно. Никой от учителите не ме е уведомил за инцидента", разказа Десислав Краев, баща на пострадалото момче Деян.

Детето има наранявания на ушната мида, кръвоизлив, одрасквания и ужулвания. В понеделник отидохме в съдебна медицина, каза още той.

Директорът на училище съобщи, че учителят е уволнен, но уточни, че насилието над детето е упражнено след многократни забележки от страна на учителя.

"Въпросният учител беше отстранен вчера. Има неточности, за които моля да ги изясним. В час по спортни дейности се случва инцидентът. Многократно е направена забележка на ученика. Учителят вижда, че той се е провесил на боксовата круша, действал е под стрес, не оправдавам спонтанната му реакция. От вчера са прекратени трудовите правоотношения с него", каза директорът на 131 СУ "Климент Аркадиевич Тимирязев" Таня Монева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    Дилян Тенев
    Малко му е на гнусното келеменце!Ако малоумния му баща си беше възпитал гнусното помиярче,както трябва,нямаше да се стигне до тук!А на всички мишоци,къде тука коментират какво щели да направят ако някой издърпа ушите на техните ненужни запъртъци.....нищо няма да направите,защото и вие като малките ви помиярчета сте същите олигофрени!Вие сте основната причина за унищожаването на децата ви и превръщането им в ненужна измет......каквото вече са!
  • 1
    6
    Драганова
    Този педагог дето ни поучава тука и ни чете конско да си ги запази тези бълвочи за себе си! Няма право да посяга на дете и то толкова малко 4-ти клас, че и да му дърпа ухото! Като не може да му обяснят и да го убедят по друг начин, така ли трябва- с насилие да става?! Какви права и какви задължение искате от деца 4-т и клас, вие сте полудели да проектирате собствените си представи за личността на малки деца и следователно вие сте за коригиране, а не те! Или не сте били малки и вие?! Хайде стига с измислените правила. И защо да не е можело да се полюлее на тази безценна круша?! Като са им скучни часовете по физическо и изискват разни върхови постижения от децата, накрая те губят мотивация и напук правят на всякакви глупави правила.
  • 0
    5
    селянин
    Абе ти ела да дърпаш ухото на детето ми, и тогава ще си видиш ушите без огледало, буквално.
  • 15
    4
    педагог
    Връзката Учител-Ученик е опорочена . И това е следствие на опорочени връзки между хората в цялото общество. Родители-дете-учител-общество. В този ред са деформирани отношенията . Трябва от най-ранна детска възраст на детето да се обясни , че освен права има и задължения.
  • 8
    3
    Хахаха
    Затова растат такава паплач с родители еврогейове
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари