Родител обвини учител в побой над детето му в Тополовград

1
В хода на проверката се оказало, че това не е единственото провинение на преподавателя
В хода на проверката се оказало, че това не е единственото провинение на преподавателя Видео: bTV

Инспекторатът по образование в Хасково проверява сигнала

Инспекторатът по образование в Хасково проверява сигнал за насилие над ученик в училище в Тополовград.

Родител обвинява учител в побой над детето му. В хода на проверката се оказало, че това не е единственото провинение на преподавателя, информира bTV.

В час по самоподготовка на трети клас камерата в класната стая заснема влизането на учител, чийто бастун се стоварва върху главата на дете пред очите на друг учител.

Преди да посегне с бастуна на детето, учителят Добрин Парнаров го размахва срещу друг ученик. Спорът между двамата започва в коридора, а детето твърди, че е имало и физическо насилие.

Сигнал, че детето е бито в коридора от учителя подават и родителите. Станало е на място, където няма видеонаблюдение, установява проверката.

Срещаме учителя Парнаров в същия коридор, където видеонаблюдение няма. След като ни заплашва със съд, защото го снимаме, все пак казва версията си.

„Няма побой над ученик. Има словесна агресия, за която му направих забележка, защото той каза – „Ти си никой, гледай си работата“. Неговата дума срещу моята дума. Има ли медицинско, което да казва, че той е бит – няма“, твърди Добрин Парнаров.

На въпрос дали е удрял с бастун друго дете той каза: „Може да съм му посегнал с бастуна, защото бях с дископатия. Но от това дете няма сигнал от родителите му.“

Сигнал няма и от учителя, станал свидетел на агресията в часа му.

Наказанието за учителят Парнаров, което последва, е забележка. От Инспектората по образование в Хасково съобщиха за bTV, че също започват проверка.

За насилието в училище e уведомена и Агенцията за закрила на детето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

На плажа, два шезлонга и чадър са 100 лева. Не са скъпи. И в ИКЕА са толкова…

Харесай Дунавмост във Фейсбук