Родители на деца с увреждания протестираха на "Дунав мост"

2
Облечени с черни фланелки с надпис "Системата ни убива", те обиколиха кръговото кръстовище в района на граничния пункт
Облечени с черни фланелки с надпис "Системата ни убива", те обиколиха кръговото кръстовище в района на граничния пункт Видео: Русе Медиа

Родители на деца с увреждания протестираха на ГКПП "Дунав мост" при Русе.

Облечени с черни фланелки с надпис "Системата ни убива" и държейки черни знамена и балони, те обиколиха кръговото кръстовище в района на граничния пункт като затрудниха движението на превозни средства.

Снежинка Захариева - майка на близнаци с увреждания, обясни, че е бил даден срок на управляващите до 1 октомври да се донапишат двата закона - за хората с увреждания и за социални дейности, и заедно със Закона за личната помощ да постъпят в Народното събрание за гласуване. По думите й основният закон - за хората с увреждания, е осакатен. Захариева каза, че е важно тези 150 милиона лева, които ще бъдат отделяни всяка година за хората с увреждания, да стигнат до тези, които наистина имат нужда от тях.

Протестираме на Дунав мост, защото е вратата към Европа и смятам, че всички чужденци, които днес ще преминат, е редно да видят, че в България хората с увреждания не са добре обезпечени и социалната политика куца, посочи тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари