Родилки продават кърмата си за 5 лева в интернет

0
В интернет има десетки обяви на жени, които продават кърма
В интернет има десетки обяви на жени, които продават кърма

Предприемчиви родилки предлагат кърмата си в интернет. Цената започва от 5 лева и достига до 15 лева. Тази търговия бе замряла през последните три години, но от няколко месеца отново е хит - в момента има над 25 актуални обяви. Повечето са от Пловдив, Варна, Враца, Велико Търново и София. Жените са българки на възраст между 24 и 27 години. Те са родили преди няколко месеца или са спрели да кърмят, но са замразили във фризера бутилки с мляко.

В интернет има десетки обяви на жени, които продават кърма. В офертите са описани цените, етническата принадлежност, градът и мобилните телефони на търговките. За да привлекат клиенти, някои майки са пуснали обяви за по 5-6 лв. за литър. Впоследствие обаче се оказва, че парите са при покупка на по-големи количества.

Родилите преди няколко месеца обикновено обясняват, че имат достатъчно количества за нуждите на бебетата си и ще се радват, ако „и друго дете се храни здравословно с майчино мляко". Затова предлагат прясно изцедена или наскоро замразена кърма в стерилни найлонови пликчета или в специалните бебешки шишета.

Специалистите обаче предупреждават, че е твърде опасно бебето да бъде захранено с кърма от непознат донор, защото млякото може да е замърсено - въпреки че в повечето обяви се казва, че родилката не пие и не пуши, храни се здравословно и не приема лекарства. Дори майката, която продава кърмата в нета, да твърди, че си е направила всички изследвания, това пак не можело да бъде гаранция, че тя не е опасна за бебето, настояват лекарите. Те се опасяват, че така могат да се разпространят СПИН, хепатит и други предавани чрез майчиното мляко болести.

Наред с обявите за продажба обаче има и обяви за търсене на кърма. Те са от мъже, които спортуват активно или имат фетиш към майчиното мляко. „Не вярвам в стероиди и другите енергийни добавки, това са пълни боклуци", твърди по телефона мъж, който се представя като Станимир. Кърмата му давала енергия, за която не бил подозирал, преди да опита. Освен това го пазела от болести. Купувал си предимно замразена, и то големи количества, за да му свалят цената. В началото приятелката му била изпаднала в ужас от това, но по-късно свикнала и често тя общувала с продавачките в нета, за да не се притесняват те, че млякото им е за нуждите на мъж.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари