Риши Сунак е реализирал 1,8 милиона паунда капиталови печалби

0
Британският премиер е взел дивиденти за повече от 250 хил. лири
Британският премиер е взел дивиденти за повече от 250 хил. лири Снимка: Rishi Sunak / Facebook

Британският премиер е взел дивиденти за повече от 250 хил. лири

Премиерът на Обединеното кралство Риши Сунак е реализирал капиталови печалби в размер на 1,8 милиона паунда през миналата година и е взел дивиденти за повече от 250 хил. лири, според документи, публикувани в петък, пише "Файненшъл таймс", предаде БНР.

Публикуваните декларации показват, че Сунак е платил на държавната хазна 163 364 паунда върху доход в размер на 432 884 паунда за 2022-2023 г., което се равнява на 37,7 процента. Той е плати и 359 240 паунда върху капиталови печалби в размер на 1,79 милиона паунда, което представлява 19,9%.

След удръжки от 14 296, взети за базиран в САЩ инвестиционен фонд, Сунак е платил 508 308 на Агенция "Приходи и митници" на Негово Величество (НМ Revenue & Customs).

Това е вторият случай, при който Сунак, чието семейство има приблизителна нетни активи за 730 милиона паунда, публикува колко данъци е платил.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари