РИОСВ установила силно оцветени води в канализацията на Русе

0
Екоинспекцията проверила предприятие в Западната промишлена зона
Екоинспекцията проверила предприятие в Западната промишлена зона Снимка: Архив

Екоинспекцията в Русе е установила силно оцветени води в канализацията на града при проверка на фирма

Силно оцветени води, заустени в канализационната мрежа на Русе, са били установени при планова проверка днес на предприятие, извършващо дейност в Западната промишлена зона на града, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе.

При оглед на локалното пречиствателно съоръжение - утаител, са установени силно оцветени отпадъчни води в тъмносиньо, както и следи от други цветове. Взети са проби отпадъчни води от точката на заустване в градската канализация, отвеждаща ги към колектор "Трети март". Резултатите ще бъдат ясни до седмица.

От екоинспекцията обясняват, че дружеството се занимава с производство и печат на опаковки от велпапе (картон). Фирмата е един от четирите потенциални източници на оцветени води, установена при състояла се извънредна инвентаризация през изтеклата година. По предписание на екоинспекцията дружеството е сключило договор с "ВиК" - Русе, с което са определени норми за максимално допустими концентрации на вредни вещества в отпадъчните води. Предстои последващ контрол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари