РИОСВ - Русе събра за месец 32 000 лева от глоби

0
Екоинспекторите са извършили 142 проверки
Екоинспекторите са извършили 142 проверки Снимка: Dunavmost

Общо събраната сума от РИОСВ - Русе през юли по наложени глоби и санкции е 32 000 лв., а по еднократни и текущи санкции 4 278, 83 лв.

През изтеклия месец са наложени  три текущи месечни санкции за замърсяване на водни обекти от дейността на оператори от контролираната територия на общ размер на 3 741 лв., които са влязли в сила, съобщиха от екоинспекцията.

През юли експертите на РИОСВ - Русе са извършили 142 проверки, на 128 обекта. 52 от тях са съгласно Плана за контролната дейности, а 90 са извънредни. В рамките на осъществения контрол са дадени 97 предписания за отстраняване на констатирани нарушения.  Съставени са три акта. Основни акценти в работата през месец юли са изпълнение на годишния план за контролна дейност, проверки по Закона за управление на отпадъците по разпореждане на Върховна административна прокуратура и изготвяне на становища и участия в епизоотични общински и областни комисии във връзка с обявеното бедствено положение на територията на областите Русе, Разград и Силистра за наличие на африканска чума по свинете.

Закрит е склад за съхранение на негодни за употреба пестициди в община Разград по проект „Екологосъобразно обезвреждане на излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита с изтекъл срок на годност“ по Българо-Швейцарската програма за сътрудничество.

Пълният текст на месечната справка за контролната дейност през месец юли е публикуван на интернет страницата на инспекцията ТУК

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Девизът на ергена:
"По-добре само мляко в хладилника, отколкото крава в кухнята."

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари