РИОСВ - Русе провери "Линамар" за изпускане на вредни емисии

0
Моментните данни не са показали отклонения от нормите за общ органичен въглерод, серни оксиди и въглероден оксид
Моментните данни не са показали отклонения от нормите за общ органичен въглерод, серни оксиди и въглероден оксид Снимка: Linamar Light Metals Ruse EOOD / Facebook

Моментните данни не са показали отклонения от нормите за общ органичен въглерод, серни оксиди и въглероден оксид

Експерти на РИОСВ-Русе и Регионална лаборатория - Русе към ИАОС извършиха планов емисионен контрол на инсталация за каруселно леене в „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД. То е осъществено през вечерните часове, като е започнало от 20:00 ч. на 6 октомври и е продължило до 01:00 ч. на 7 октомври. Целта на емисионния контрол е да оцени съответствието на концентрациите на изпусканите замърсители със заложените норми за допустими емисии в комплексното разрешително на оператора. Моментните данни не са показали отклонения от нормите за общ органичен въглерод, серни оксиди и въглероден оксид, но окончателните протоколи ще бъдат предоставени от РЛ-Русе до края на седмицата, съобщиха от РИОСВ - Русе.

Преди това друг екип е извършил обходи в рамките на града и проверка в завода за спазване процедурата за по-бърз достъп на експертите, каквото предписание е дадено на оператора, както и работата на инсталациите в халетата. По време на контролната проверка не са постъпвали сигнали за за неприятни миризми.

Директорът на РИОСВ-Русе инж. Цонка Христова информира Посолството на Канада за Румъния, България и Молдова в Букурещ за осъществения контрол на „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД и предприетите мерки от страна на инспекцията спрямо дружеството във връзка с оплакванията на жителите на Русе за неприятни миризми. В отговор на това от посолството е получена подкрепа и уверение, че ще се насърчи компанията да бъде активна в подхода си на общуване с местната общественост, се казва в прессъобщение на екоинспекцията. Извънредният контрол на дружеството продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    daskal
    Четете, де! "...извършиха планов емисионен контрол..." Това е все едно катаджиите да кажат на изрода с 30 фиша, че довечера от 20 ч. до 01 ч. ще проверяват за алкохол и скорост.
  • 6
    3
    дончо пръча
    Линамар не могат да го бутнат защото спонсорира предизборната кампания на Пенчо Милков.
  • 6
    2
    phahahahah
    има си хас да има нещо нередно баш в ЛИНАМАР... ептен съсипахте този град и малкото останало хубаво му ебахте майката... трябва да изгоним Пенчо на всяка цена!!!
  • 12
    1
    Мими
    Добро утро сетих ти се от къде идват миризмите.И умрелите го знаят само вие и Пенчо Милков не разбрахте.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари