РИОСВ - Русе обяви конкурс за комикс

1
Новото предизвикателство към учениците от трите области е посветено на Световния ден на влажните зони
Новото предизвикателство към учениците от трите области е посветено на Световния ден на влажните зони Снимка: Dunavmost

Новото предизвикателство към учениците от трите области е посветено на Световния ден на влажните зони

РИОСВ - Русе отправи ново предизвикателство към учениците от трите области, като обяви конкурс за комикс, посветен на Световния ден на влажните зони. На фокус е битието и полезните за природата навици на Евроазиатския бобър (Castor fiber), чието присъствие бе регистрирано през есента на 2020 г., във водосбора на р. Русенски Лом.

Бобърът има необикновени умения да плува, да строи бентове, да бъде грижовен съпруг и родител, гостоприемен домакин за водолюбиви птици, сухоземни животни, да е перфектен дървосекач, конструктор на речните екосистеми, суетен коафьор, като помага на природата/водните екосистеми, коригирайки речните течения, да способства за размножаването на рибите, а в същото време да е вегетарианец. В условията на конкурса се изисква тези негови качества да бъдат представени в до 5 рисунки, с максимален формат А4, пресъздаващи разказ, с визуална последователност. Авторите имат право на избор на художествена техника, като пожелание могат да приложат кратък текст, поясниха от екоинспекцията.

Желаещите да участват в конкурса, могат да изпращат творбите си в инспекцията до 26 февруари 2024 г. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 1 март.

С най-добрите комикси ще бъде подготвена изложба в РИОСВ - Русе, която ще бъде посветена на Международния ден на бобрите - 7 април 2024 г., който за пръв път се чества в България, под домакинството на инспекцията миналата година.

Пълните условия на конкурса са публикувани на интернет страницата на РИОСВ - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Русенец
    Нитрил -> Нитрилен бутадиен -> бутадиен.
  • 2
    4
    тоди
    Че, Вие малък комикс ли сте?!
  • 9
    3
    Гошо
    Цонка да си направи селфи. Няма да има конкуренция за първото място. Перфектният комикс!
  • 8
    2
    Кумчо Вълчо
    Бобърът от Либлията, опраска Къдравата дунавска Уфсъ, и настана голем смеха в града.
  • 13
    1
    88
    За това ли получвате пари там? Защо не си вършите работата, а се занимавате с глупости?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари