РИОСВ - Русе обяви конкурс за комикс по повод Световния ден на влажните зони

2
Обект на конкурса е влажната зона в резервата "Сребърна" и нейните обитатели
Обект на конкурса е влажната зона в резервата "Сребърна" и нейните обитатели Снимка: БТА / Александър Леви

Обект на конкурса е влажната зона в резервата "Сребърна" и нейните обитатели

Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Русе отправя предизвикателство към учениците от областите Русе, Разград и Силистра да участват в конкурс за изработване на комикс на тема: "Малки истории от Сребърна", съобщиха от инспекцията.

Конкурсът е посветен на Световния ден на влажните зони 2 февруари. Мотото през тази година е "Време е да възстановим влажните зони".

Комиксите могат да съдържат до 5 рисунки в максимален формат А4, пресъздаващи разказ с визуална последователност. По желание авторите могат да приложат кратък текст и да използват техники или средства по избор. Обект на конкурса е влажната зона в резервата "Сребърна" и нейните обитатели.

Конкурсът е предназначен за ученици от първи до седми клас. Желаещите да участват могат да изпращат творбите си по пощата на адрес: град Русе 7000, бул. "Придунавски" № 20, РИОСВ-Русе, за конкурса. Крайният срок за изпращане на комиксите е 10 февруари 2023 година. Победителите ще бъдат отличени с индивидуални предметни награди. След конкурса РИОСВ-Русе ще публикува най-добрите творби на интернет страницата си.

Резерват „Сребърна“ е обект на световното природно наследство на ЮНЕСКО от 1983 година. През 2017 година е сертифициран като биосферен парк. "Сребърна" се намира на главното миграционно трасе на прелетните птици между Европа и Африка. Езерото е уникално със свободно плаващите по повърхността му тръстикови острови. В резервата се срещат 41 вида бозайници, 11 вида влечуги, 10 вида земноводни и 24 вида риби. Най-голямо е разнообразието на птиците. Гордостта на резервата е гнездовата колония на къдроглавия пеликан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари