РИОСВ не откри ГМО в пшеницата и рапицата край Русе

0
Територията, върху която се упражнява контрол е държавна собственост
Територията, върху която се упражнява контрол е държавна собственост

Територията, върху която се упражнява контрол е държавна собственост

Не са констатирани следи от наличие на генетично модифицирана ДНК във всички 12 проби, взети и анализирани от специализираната лаборатория към Изпълнителна агенция по околната среда. Пробите са взети през месец май съответно на: листна маса на рапица и пшеница от ОПС - с. Бръшлен, от насаждения пшеница и рапица от Институт по земеделие и семезнание „Образцов чифлик“, проби слънчоглед и пшеница, отглеждана от „СЖС-България“ ЕООД, както и пшеница, растяща в Опитната станция по зърнени и маслодайни култури в гр. Лозница, обл. Разград.

Изпитванията за наличие на ГМО се правят всяка година в изпълнение на Годишната програма за извършване на контрол върху работата с генетично модифицираните организми в околната среда и контролирани условия. Територията, върху която се упражнява контрол е държавна собственост. При наличие на нередности се пристъпва към административни мерки спрямо собственика на терените и унищожаване на културите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Tsonka
    E, tezi si platiha, skromno no ot sarce. Dogodina pak, che do peniata ne ostana vreme. Koito ne plashta- boi, zelen boi!
  • 4
    3
    ...
    Грандиозна лъжа. Особено за рапицата. Накъдето погледне човек, вижда само лъжи и манипулации, не остана нищо свястно тук.
  • 10
    2
    Хаха
    Явно добре са си платили за да не открият нищо
  • 9
    1
    Дора Петрова
    Още през 2010 г. са засявани ГМО култури, въпреки забраната и меморандума на НС! Пчелите ще разнасят и ”заразяват” с ГМО на воля | https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/GMO-5857603
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари